by Azhan Mohi in
Piala Dunia

Frank Lampard berkata dia mahu menandatangani Jude Bellingham dan Declan Rice ketika dia mengendalikan Chelsea, tetapi jelas terlepas untuk mendapatkan bintang tengah England.

Bellingham dan Rice bermula ketika England memusnahkan Iran 6-2 yang mengagumkan di Qatar pada Isnin dengan pemain itu menjaringkan gol pertamanya untuk Three Lion ketika dia menanduk masuk gol pembukaan.

Pemain Borussia Dortmund berusia 19 tahun dan West Ham berusia 23 tahun telah menjadi pemain permulaan yang terjamin di bawah Gareth Southgate dan Lampard berkata dia mahukan mereka di Stamford Bridge beberapa tahun lalu.

Legenda Chelsea itu mengendalikan The Blues dari Julai 2019 hingga Januari 2021 dan selepas embargo perpindahan ketika dia mengambil alih, dia mahu membawa masuk pemain muda Inggeris pada musim panas 2020.

“Dia sudah penting, dia adalah bakat yang luar biasa untuk pemain muda,” Lampard memberitahu Sky Sports tentang Bellingham.

“Dia lebih berpengalaman dan berbakat daripada pertunjukan tahun-tahunnya, untuk melakukan apa yang dia lakukan di peringkat teratas.

“Saya cuba menandatanganinya ketika saya di Chelsea, saya mahu menandatanganinya dan Declan Rice, yang mungkin akan menjadi bahagian tengah England untuk kejohanan ini.

“Banyak jangkaan jadi kami perlu agak stabil dengan dia, tetapi cara dia bermain dan beraksi…dia juga mempunyai rasa matang yang sebenar tentang dia, jadi saya pasti tidak terlalu banyak akan fasa dia dan saya mengharapkan dia untuk pergi dan mengadakan kejohanan yang baik.”

Terdapat pujian untuk Bellingham dari segenap penjuru selepas persembahannya menentang Iran, dengan Rio Ferdinand sebahagian daripada korus ketika dia membandingkan remaja itu dengan beberapa pemain England terhebat pernah ada

“Kami mempunyai pemain tengah yang hebat bermain untuk England dalam generasi kami selama ini. Scholes, Gerrards, Lampard untuk menamakan tiga, Gascoigne dll,” Ferdinand memberitahu Vibe dengan Five.

“Tiada seorang pun daripada mereka yang melakukan apa yang Jude Bellingham lakukan pada usia ini di pentas dunia, tiada seorang pun daripada mereka. Dia ini sering bermain bola sepak Liga Juara-Juara, dia melakukan segala-galanya.

“Saya tidak mengatakan dia lebih baik daripada mereka, saya tidak mengatakan dia akan menjadi lebih baik daripada mereka tetapi sekarang, pada usia ini, dia melakukan apa yang tidak pernah dilakukan oleh mereka. Dia di hadapan.”

Share Post:

Related Posts