by Azhan Mohi in
Premier League

Legenda Newcastle United, Alan Shearer menuduh bintang Manchester United, Jadon Sancho melakukan jatuhan simulasi selepas pasukan Magpies seri 0-0 di Old Trafford.

Pasukan Eddie Howe terselamat dari serangan lewat untuk mendapat satu mata di Theater of Dreams tetapi mereka menunggang nasib mereka pada masa-masa tertentu.

Walaupun Newcastle mungkin mendapat penalti pada separuh masa pertama selepas cabaran Raphael Varane terhadap Callum Wilson, terdapat kontroversi apabila Sancho dinafikan sepakan penalti selepas terjahan Sean Longstaff.

Pemain sayap England itu memotong ke dalam sebelum melanggar Longstaff, yang kelihatan meleret kaki pemain sayap itu dari bawahnya.

Bagaimanapun, Craig Pawson terus melambai dan VAR tidak nampak sebab untuk campur tangan.

Keputusan itu menyebabkan bantahan penyokong tuan rumah di Old Trafford dan pasukan tuan rumah mengepung Pawson, memohon dia memberikan penalti.

Tetapi Pawson bukan satu-satunya yang tidak yakin dengan rayuan Sancho kerana legenda Newcastle Shearer melayari Twitter untuk menuduhnya ‘diving’.

“Teruskan f**** ‘Diving’ anda mungkin mendapat satu akhirnya!!!’ tweet Shearer.

Ten Hag pastinya merasakan pasukannya sepatutnya diberikan sepakan penalti tetapi dia tidak berminat untuk mengkritik pegawai secara terbuka.

“Saya tidak mempunyai komen, semua orang telah melihatnya’,’ kata Ten Hag.

Ia berlaku selepas Cristiano Ronaldo merayu tanpa hasil pada separuh masa pertama untuk mendapatkan penalti selepas berlanggar dengan Kieran Trippier.

United terlepas dua peluang keemasan pada peringkat penutup daripada Fred dan Marcus Rashford.

Ronaldo digantikan oleh Rashford dengan masa berbaki dua puluh minit dan penyerang England itu terlepas peluang tandukan pada minit ke-96 untuk melengkapkan tiga mata.

Share Post:

Related Posts