by Azhan Mohi in
Premier League

Teddy Sheringham percaya bahawa Manchester United tidak perlu menandatangani pemain sayap yang dinilai tinggi, Cody Gakpo, walaupun selepas keunggulannya di Piala Dunia.

Gakpo telah lama dikaitkan dengan perpindahan ke Old Trafford, dengan pemain berusia 23 tahun itu mengakui bahawa dia hampir berpindah ke Premier League pada musim panas sebelum memutuskan untuk kekal di PSV.

Dia dianggap sebagai salah seorang bakat muda terbaik dalam permainan sekarang, setelah mencatatkan 13 gol dan 17 assist dalam hanya 24 perlawanan untuk kelabnya setakat musim ini.

Dan jika nama Gakpo belum terkenal, gol dalam kemenangan 2-0 Belanda ke atas Senegal di Qatar 2022 telah menyaksikan profilnya meningkat lebih tinggi.

Bernilai £40 juta, ramai menjangkakan sebuah kelab besar akan mengambilnya apabila jendela perpindahan dibuka semula pada Januari, Sheringham tidak mahu United membuat tawaran.

“Man United tidak memerlukan pemain lain seperti Gakpo dalam barisan mereka,” kata bekas penyerang itu kepada BoyleSports.

“Kami memerlukan penyerang tengah yang boleh memimpin barisan sekarang setelah [Cristiano] Ronaldo telah pergi.

“Kami memerlukan titik fokus untuk pasukan mencuba dan siapa yang boleh membawa pemain ke dalam permainan.

“Kami tidak boleh mencari pemain teknikal lain yang boleh bermain sebagai pemain sayap atau false nine.

“Kami sudah mempunyai begitu banyak daripada mereka dalam [Anthony] Martial, [Marcus] Rashford dan [Jadon] Sancho dan sekarang ini agak merugikan secara jujur.”

Dengan pemergian Ronaldo dari United kini disahkan, menandatangani penyerang mungkin keutamaan utama Erik ten Hag, walaupun selain Gakpo, Red Devils tidak banyak dikaitkan dengan mana-mana penyerang lain.

Gakpo dijangka beraksi di Piala Dunia pada hari Jumaat, apabila Belanda menentang Ecuador.

Share Post:

Related Posts