by Azhan Mohi in
Premier League

Legenda Manchester City Vincent Kompany telah memberitahu superstar Paris Saint-Germain untuk menolak perpindahan ke Real Madrid dengan menyertai bekas kelabnya.

Bintang Perancis itu secara meluas dijangka menyertai gergasi LA Liga musim panas lalu sebelum pusingan u yang luar biasa yang menyaksikannya menandatangani perjanjian baharu di Paris.

Bagaimanapun, walaupun Mbappe diberi peningkatan besar dalam pengaruh di kelab itu, dia dilaporkan memaklumkan pegawai Paris Saint-Germain tentang hasratnya untuk pergi sekali lagi hanya enam minggu lalu.

Real Madrid kekal berminat dengan Mbappe dan pemain Perancis itu malah secara peribadi memanggil presiden Florentino Perez musim panas lalu untuk memohon maaf kerana menolak kelab itu.

Mbappe membuka akaun Piala Dunianya dalam kemenangan 4-1 menentang Australia pada hari Selasa dan dia menggerunkan pertahanan Australia dengan larian terus dan rentaknya di belakang.

Kompany kagum dengan prestasi Mbappe dan berkata adalah mustahil untuk menghalang pemain seperti itu apabila dia dalam prestasi.

“Terdapat beberapa pemain yang memberikan anda perasaan itu: Ronaldinho, Messi, Ronaldo. Anda tidak mempunyai penyelesaian,” Kompany memberitahu BBC.

“Jika dia boleh terus melakukan apa yang dia lakukan, amat sukar untuk mengehadkan pemain seperti ini… Dengan Perancis mereka mempunyai pemain besar yang boleh melakukannya.

Soalan kemudian beralih kepada kelab seterusnya Mbappe.

Selepas dikatakan untuk berpindah ke Real Madrid, Kompany mengakui dia menjangkakan perkara itu berlaku tetapi berkata perpindahan ke City adalah lebih baik untuknya kerana Pep Guardiola adalah pengurus terbaik di dunia.

“Saya fikir itulah yang kami harapkan dia lakukan. (Tetapi) dia mahu memenangi Liga Juara-Juara bersama PSG, ia amat bermakna baginya,” kata Kompany.

“Letakkan pemain terbaik dengan jurulatih terbaik dalam liga terbaik di dunia dan saya benarkan anda meneka siapa itu! Manchester City, ketika itulah anda akan melihat versi terbaiknya.”

Share Post:

Related Posts