by klasikko in
Premier League

Agak menggembirakan apabila mengetahui bahawa pemain Man United yang pernah mendaki gunung tertinggi dalam karier mereka masih tersalah langkah.

Pemain tengah, Nicky Butt, adalah salah seorang ahli yang paling kurang dikenali dalam ‘Kelas 92’ Sir Alex Ferguson, tetapi dia, bagaimanapun, adalah pemain penting dalam jentera itu.

Adalah wajar untuk mencadangkan bahawa dia tahu satu atau dua perkara tentang apa yang diperlukan untuk berjaya di Theater of Dreams, tetapi ada seorang pemain yang jelas mengecewakannya semasa ketibaannya.

Casemiro telah terbukti sebagai salah satu pemangkin kejayaan dalam era Erik ten Hag, dan Butt telah dipaksa untuk menarik kata-katanya semula.

“Saya tidak fikir dia mengambilnya dengan baik apabila dia bermula,” katanya kepada Daily Mail .

“Saya fikir dia kelihatan berat dan lembap. Saya tidak tahu sama ada dia telah berlatih dengan baik sebelum dia datang.

“Saya tidak pasti dia boleh lari. Tetapi apa yang dia lakukan sejak dia beraksi selepas tiga atau empat perlawanan adalah menakjubkan. Man of the match setiap minggu.

“Saya mesti mengakui saya fikir dia adalah pemain yang sudah tua meninggalkan satu kelab besar dan datang ke kelab lain untuk mendapatkan wang, jika saya jujur.

“Tetapi apa yang dia telah lakukan, dia kelihatan seperti seorang pemimpin yang betul, seorang pemain yang betul.”

Share Post:

Related Posts