by klasikko in
Premier League

Rio Ferdinand menggelarkan Liverpool sebagai “kelab kecil” dan percaya mereka menunjukkan mentaliti yang rendah selepas apa yang dilihatnya selepas membelasah Man Utd 7-0.

Liverpool memberi nafas baharu dalam usaha mereka untuk memburu empat teratas selepas menumpaskan Man Utd 7-0 di Anfield sembilan hari lalu.

Kemenangan itu membawa mereka hanya tiga mata di belakang Tottenham yang menduduki tempat keempat ketika itu.

Kunjungan ke Bournemouth iaitu kelab yang dikalahkan Liverpool 9-0 dalam perlawanan lalu, dijangka akan membawa pulang tiga mata mudah seminggu kemudian.

Bagaimanapun, The Reds mempamerkan aksi hambar di pantai selatan England dan tewas 1-0.

Kemenangan untuk Tottenham dan Newcastle pada hujung minggu yang sama membatalkan hasrat yang The Reds dalam merapatkan jurang ke tempat kelayakan terakhir Liga Juara-Juara.

Bercakap di saluran YouTube, legenda Man Utd Rio Ferdinand telah mengecam Liverpool kerana gagal mengikuti rentak kemenangan sebelum ini.

Di mata Ferdinand, kekalahan 1-0 kepada Cherries mempamerkan mentaliti kelab kecil yang dimiliki Liverpool di bawah kendalian Jurgen Klopp.

“Itu adalah mentaliti kelab yang kecil,” kata Ferdinand . “Itu adalah sikap kelab kerdil.

“Bergembira dan menyambut apabila mereka menewaskan United, ya mereka membelasah kami.”

Ferdinand terus mendakwa The Reds akan terlepas tempat keempat, sesuatu yang mungkin melemahkan peluang mereka untuk mendapatkan sasaran perpindahan No 1, Jude Bellingham.

Dalam senario itu, The Sun baru-baru ini melaporkan Liverpool sedang membuat tiga sasaran Liga Perdana untuk pemain tengah yang akan mengurangkan kemungkinan kehilangan Bellingham.

Walau apa pun, Ferdinand mempunyai lebih banyak perkara untuk dikatakan mengenai Liverpool, kali ini mengambil tindakan pakar Sky Sports yang cenderung kepada Liverpool.

Pakar Sky untuk pertembungan Liverpool lwn Man Utd termasuklah Jamie Carragher, Graeme Souness, Roy Keane dan Gary Neville.

Bagaimanapun, Ferdinand berasa tidak puas hati dengan cara Carragher dan Souness bertindak selepas wisel penamat dibunyikan.

Dalam fikiran Ferdinand, kedua-duanya “harus malu dengan diri mereka sendiri”.

Ferdinand menambah: “Cara Souness dan Carragher meraikannya, cara mereka cuba memusuhi [Roy Keane dan Gary Neville].

“Kemudian pasukan mereka tewas pada hujung minggu.

“Mereka sepatutnya malu dengan diri mereka sendiri.”

Share Post:

Related Posts