by Azhan Mohi in
Premier League

Paul Ince telah memberi amaran kepada Jude Bellingham bahawa dia boleh bergelut seperti Jadon Sancho jika dia berpindah ke Premier League terlalu cepat, ketika Manchester United, Liverpool dan Chelsea merancang untuk mendapatkan bintang England itu.

Bellingham dijangka meninggalkan Borussia Dortmund pada musim panas depan tetapi masih belum diketahui kelab mana yang akan mendapatkan khidmatnya.

Man United, Liverpool, Chelsea, PSG, Man City dan Real Madrid semuanya telah dikaitkan dengan pemain berusia 19 tahun itu, yang merupakan antara pemain terbaik England di Piala Dunia Qatar.

Prestasi Bellingham membantu pasukan Gareth Southgate mara ke suku akhir Piala Dunia sebelum disingkirkan oleh juara bertahan Perancis.

Bekas pemain tengah Three Lions, Ince adalah peminat besar Bellingham tetapi berkata dia perlu ‘berhati-hati’ kerana dia mempertimbangkan untuk meninggalkan Dortmund untuk gergasi Premier League.

Ince berkata kejatuhan Sancho seharusnya menjadi amaran kepada Bellingham, dengan bekas pemain sayap Borussia Dortmund itu sebahagian besarnya bergelut sejak menyertai Manchester United pada musim panas 2021 dan kehilangan tempat di pasukan England.

“Ia masih awal dan Jude Bellingham belum lagi bermain di Premier League jadi dia mempunyai masa yang jauh sebelum dia berada di tahap pemain yang saya pernah bermain,” Ince memberitahu Lord Ping.

”Paul Gascoigne adalah salah seorang, jika bukan pemain terbaik yang pernah saya bermain dan Ia adalah masa yang lama sebelum Jude Bellingham mencapai tahap itu tetapi potensi pasti ada untuk melakukannya.

“Akan ada banyak kelab selepas Jude tetapi dia perlu berhati-hati kerana anda melihat Jadon Sancho datang dari Dortmund dan dia sedikit bergelut di Old Trafford. Ia mengenai masa.

“Sancho berpindah ke kelab terbesar di negara ini dan sedang bergelut, jadi Bellingham perlu duduk bersama orangnya dan memutuskan apa yang akan dia lakukan. Tiada tergesa-gesa untuk dia bermain dalam Premier League.”

Bellingham, yang telah membuat lebih daripada 100 penampilan untuk Borussia Dortmund dan mempunyai 22 caps untuk England, dijangka menelan belanja melebihi £100 juta.

Share Post:

Related Posts