by Azhan Mohi in
Premier League

Bintang England Declan Rice telah diberitahu untuk menyertai Liverpool dan bukannya Arsenal atau Chelsea pada musim panas ini.

Rice dijangka meninggalkan West Ham pada penghujung musim tetapi destinasi seterusnya masih jauh dari pasti, dengan beberapa kelab berminat untuk mendapatkan tandatangannya.

Arsenal dilaporkan telah menjadikan pemain berusia 24 tahun itu sebagai sasaran utama mereka menjelang jendela perpindahan musim panas, walaupun usaha mereka sekarang terhadap Moises Caicedo boleh merumitkan keadaan.

Chelsea telah dikaitkan dengan perpindahan untuk Rice selama beberapa tahun, dengan bekas bos Blues, Frank Lampard, mengenal pasti dia sebagai sasaran semasa berada di kerusi panas Stamford Bridge.

Tetapi bekas pemain sayap England, John Barnes percaya Rice harus mengabaikan minat daripada seteru London Arsenal dan Chelsea dan sebaliknya berpindah ke Anfield.

Liverpool dijangka menandatangani pemain tengah baharu pada musim panas dan Barnes percaya Rice boleh menjadi sasaran yang ideal.

“Jordan Henderson dan James Milner berada pada usia yang mereka tidak boleh bermain setiap minggu,” Barnes memberitahu BonusCodeBets.

“Bahagian tengah adalah tempat yang jelas di mana kami perlu meningkatkan. Jangka panjang di situlah kita perlu mencari untuk mendapatkan seseorang. Seperti Wijnaldum, Fabinho.

“Pemain seperti Declan Rice dan Jude Bellingham adalah pemain yang sesuai dengan mana-mana pasukan dan sesuai dengan jenis pemain yang Liverpool inginkan dan perlukan di bahagian tengah.

“Pemain tengah yang bekerja keras yang boleh bertahan serta menembusi ke hadapan. Itu adalah dua bagi saya yang sesuai dengan apa yang kita mahukan.

“Mana-mana kelab empat teratas dalam Liga akan mahukan Declan Rice. Dia akan meningkatkan setiap pasukan teratas dalam liga kerana dia adalah pemain tengah pertahanan terbaik di luar sana.

“Saya fikir Liverpool akan sesuai untuknya kerana dia adalah pemain yang mereka perlukan. Jadi dia tahu bahawa dia akan mendapat peranan yang sangat penting dalam pasukan.

“Tetapi sudah tentu, Chelsea, Man United dan Arsenal juga suka untuk memilikinya dalam skuad mereka, jadi dia akan mempunyai banyak pilihan apabila dia akan memilih kelab seterusnya.”

Share Post:

Related Posts