by Azhan Mohi in
Premier League

Graeme Souness telah melabelkan keputusan Chelsea untuk menandatangani Cole Palmer dari Manchester City dalam perjanjian £45 juta sebagai ‘pelik’ tetapi ‘amat berani’.

The Blues memutuskan untuk membawa masuk Palmer sebelum jendela perpindahan musim panas ditutup pada hari Jumaat selepas Mauricio Pochettino menjelaskan dia memerlukan seorang lagi penyerang.

Palmer tiba di Stamford Bridge setelah hanya membuat tiga permulaan Liga dalam apa yang sudah pasti menjadi satu pertaruhan oleh Chelsea.

Pemain versatil Inggeris berusia 21 tahun itu membuat keseluruhan 41 penampilan untuk pasukan Pep Guardiola, mencatatkan enam gol dan dua bantuan.

“Keputusan Chelsea untuk membelanjakan £45 juta untuk Cole Palmer, seorang pemain berusia 21 tahun dengan tiga permulaan Premier League, mengejutkan saya sebagai pelik dan sangat berani,” Souness memberitahu Daily Mail.

“Semuanya mungkin bersatu untuk Chelsea, yang membelanjakan banyak wang untuk pemain berpotensi besar yang suatu hari nanti, dengan tanda tanya besar yang melekat, mungkin menjadi orang terbaik untuk mereka.

“Penyokong mereka, seperti semua yang lain, mahukan kejayaan segera. Selepas musim yang menyedihkan, mereka akan mempunyai kesabaran yang terhad dan tidak akan lambat dalam melepaskan kekecewaan mereka. Saya boleh lihat dari mana mereka datang.”

Sejak itu muncul bahawa majoriti kakitangan Chelsea disembunyikan mengenai keputusan kelab untuk menandatangani Palmer.

Pochettino telah mengesahkan bahawa pengarah sukan Chelsea yang mahu mendapatkan Palmer dan ia bukan ideanya sendiri.

Sementara itu, Palmer telah melabelkan sesi latihan pertamanya di Chelsea sebagai ‘pelik’ dalam temu bual dengan saluran YouTube kelab itu.

Share Post:

Related Posts