by klasikko in
Premier League

Bekas bintang Liverpool, Danny Murphy telah menyebut Naby Keita sebagai pemain terteruk dalam era Jurgen Klopp.

Liverpool juga telah membuat beberapa pembelian panik yang agak pelik seperti Ozan Kabak, Ben Davies dan Steven Caulker, tetapi Murphy percaya Keita adalah yang paling mengecewakan.

Pemain Guinea itu pastinya kelihatan seperti dia mempunyai potensi yang sangat besar semasa berada di bekas kelab RB Leipzig, dan Liverpool melabur besar untuk membawanya ke Anfield pada musim panas 2018.

Bagaimanapun, Keita belum benar-benar memberikan persembahan terbaik, walaupun ada beberapa momen baik bersama pasukan Klopp, namun ia belum cukup konsisten.

Membincangkan isu bahagian tengah Liverpool di talkSPORT, Murphy berkata: “Walaupun saya rasa Fabinho agak kurang pada prestasinya, antara dia, Thiago [Alcantara] dan [Jordan] Henderson cergas dan bermain setiap minggu.

“Saya tidak fikir bahagian tengah adalah isu terbesar.

“Walaupun kamu mahukan lebih banyak pilihan. [Alex] Oxlade-Chamberlain tidak pernah cergas. [Naby] Keita mungkin yang paling teruk berbanding yang lain telah melakukannya dengan baik.

“Dua pemain muda itu, walaupun berbakat hebat, kamu tidak boleh bergantung kepada mereka minggu demi minggu, ia tidak adil.

“Jadi, gambaran keseluruhan akan ada banyak yang perlu diperbaiki dan ia tidak akan berlaku dalam sekelip mata.

Share Post:

Related Posts