by Azhan Mohi in
Premier League

Cristiano Ronaldo bukan satu-satunya masalah bagi Manchester United yang ‘masih ada sesuatu yang hilang’, menurut Alessandro Del Piero.

United telah menerima tawaran £25 juta untuk Ronaldo, yang telah ditawarkan kontrak £211 juta yang menarik daripada kelab yang tidak dinamakan di Arab Saudi, menurut laporan akhbar.

Penyerang Portugal itu telah menyatakan dengan jelas bahawa dia mahu meninggalkan Old Trafford pada musim panas ini selepas United menduduki tempat keenam musim lalu dan masih belum melaporkan diri untuk latihan pramusim, setelah diberi masa rehat yang panjang atas ‘sebab keluarga’.

Sebilangan besar kelab telah dikaitkan dengan perpindahan untuk pemain berusia 37 tahun itu, termasuk saingan Liga, Chelsea, gergasi Jerman Bayern Munich, kelab pertama Sporting Lisbon dan pasukan Itali Roma.

“Saya masih percaya dia adalah juara yang menakjubkan dengan mentaliti yang hebat,” Del Piero memberitahu ESPN FC mengenai Ronaldo, yang menjaringkan 24 gol dalam 38 perlawanan musim lalu di semua pertandingan.

“Dia tidak dalam prestasi seperti yang anda lihat dahulu. Jika anda bermain dalam pasukan yang bermain dengan sangat baik, persembahan anda akan menjadi lebih baik.

“Di sisi lain, jika anda bermain dalam pasukan yang tidak bermain dengan baik, ia adalah sebaliknya. Anda akan bermain lebih teruk.

“Manchester United masih dalam kedudukan yang sukar. Mereka telah banyak berubah dengan pengurus dan pemain dan ada sesuatu yang hilang di kelab sejak Sir Alex Ferguson pergi.

“Mereka mempunyai masalah yang berbeza, bukan sahaja Cristiano Ronaldo.”

United telah gagal menjulang trofi dalam tempoh lebih lima tahun, apabila mereka memenangi Liga Europa di bawah kendalian Jose Mourinho, dan telah menduduki tempat keenam dalam tiga daripada enam musim terakhir liga utama.

Share Post:

Related Posts