by Azhan Mohi in
Premier League

Paul Merson berkata Yves Bissouma adalah pemain yang terbaik pasaran perpindahan musim panas setakat ini dalam Premier League, dan Manchester United sepatutnya cuba mendapatkannya.

Tottenham menyelesaikan perjanjian £25 juta untuk membawa masuk pemain tengah dari Brighton bulan lepas.

Pemain berusia 25 tahun itu telah dikaitkan dengan kedua-dua United dan Arsenal pada masa lalu, tetapi pasukan Antonio Conte adalah orang yang mendapatkan tandatangannya.

Sementara itu, United masih belum membuat pembelian pertama mereka pada musim panas walaupun dikaitkan dengan ramai pemain.

Frenkie de Jong dianggap berada di bahagian atas senarai mereka, setelah bermain di bawah bos baru Red Devils, Erik ten Hag di Ajax.

Tetapi lagenda Arsenal, Merson berpendapat United sepatutnya berusaha untuk mendapatkan Bissouma, malah melihat pemain tengah itu sesuai di Liverpool.

*Ini adalah rampasan kuasa yang sukar dipercayai untuk Spurs kerana Yves Bissouma boleh bermain untuk mana-mana pasukan enam teratas lain dalam Premier League,” kata Merson kepada Sportskeeda.

“Dia lebih baik daripada Scott McTominay dan Fred, saya tidak tahu mengapa Manchester United tidak datang untuknya!

“Dia mengawal permainan, mempengaruhi perlawanan bola sepak sejak awal dan merupakan pemain tengah serba boleh dengan sedikit pengalaman Premier League di bawah tali pinggangnya.

“Tiada rasa tidak hormat kepada Spurs, tetapi mengapa beberapa pasukan lain tidak memandangnya dan mempertimbangkan untuk berpindah untuknya?

“Saya melihat bahagian tengah Liverpool dan merasakan dia boleh bermain untuk mereka, terutamanya jika seseorang seperti Fabinho mengalami kecederaan.

“£25 juta pada zaman ini – tiada apa-apa. Spurs telah mendapat tawaran mutlak dengan Bissouma dan dia, pada pendapat saya, telah menjadi pembelian terbaik musim panas dalam Premier League setakat ini.”

Share Post:

Related Posts