by Azhan Mohi in
Premier League

Ray Parlour telah meramalkan bagaimana empat teratas Premier League akan terbentuk menjelang permulaan kempen 2022/23.

Musim baharu hanya tinggal lebih seminggu lagi dari permulaan, dengan Arsenal memulakan kempen dengan pertemuan di Crystal Palace pada Jumaat depan.

The Gunners akan berharap untuk menebus kegagalan mereka untuk layak ke Liga Juara-Juara musim lalu, kerana mereka diatasi oleh pesaing utara London, Tottenham.

Manchester City akan berusaha untuk menjadikannya satu lagi kempen yang memenangi gelaran, manakala Liverpool meletakkan sasaran mereka untuk menangkap pasukan Pep Guardiola.

Sementara itu, Chelsea berharap untuk meningkat di tempat ketiga, tetapi mereka masih belum membawa tambahan sebanyak pesaing mereka.

Mereka telah menandatangani Kalidou Koulibaly dan Raheem Sterling tetapi kehilangan Antonio Rudiger dan Andreas Christensen secara percuma.

The Blues berharap untuk membawa masuk lebih ramai bek tengah, bagaimanapun, mereka kelihatan akan tewas daripada sasaran perpindahan Jules Kounde kerana Barcelona kini mendahului perlumbaan untuk pemain pertahanan itu.

Parlour telah meramalkan Man City untuk memenangi liga sekali lagi, dengan Liverpool, Arsenal dan Spurs dalam empat teratas.

Tetapi legenda Arsenal itu berpendapat Chelsea akan ‘bergelut’ dan terlepas kelayakan Liga Juara-Juara.

“Saya akan pergi ke Manchester City untuk memenanginya,” Parlour memberitahu talkSPORT.

“Kemudian Liverpool, pastinya. Saya rasa Arsenal perlu menyasarkan tempat ketiga. Itu akan menjadi matlamat mereka.

“Jika mereka boleh memastikan semua orang cergas, seorang lagi pemain masuk, maka mereka mempunyai skuad yang baik, jadi saya akan pilih di tempat ketiga untuk Arsenal dan kemudian Spurs akan menjadi baik [untuk keempat].

“Tetapi saya rasa Chelsea akan bergelut musim ini. Melainkan mereka membuat beberapa pembelian, mereka mungkin membuat perpindahan sebelum tingkap ditutup dan kemudian anda mungkin berubah fikiran.

“Bagaimanapun, Spurs perlu memenangi trofi.”

Share Post:

Related Posts