by klasikko in
Premier League

Bekas bintang Arsenal, Kevin Campbell telah memberikan pujian kepada Gabriel Magalhaes kerana dia kelihatan menjadi gandingan yang sempurna untuk William Saliba.

Terdapat banyak gembar-gembur mengenai pemain pertahanan muda Perancis Saliba musim ini dan prestasi cemerlangnya sejak kembali daripada tempoh pinjaman di Marseille.

Namun, Gabriel baru sahaja menandatangani kontrak baharu di Stadium Emirates dan juga layak menerima pujian sepenuhnya, dengan Campbell kagum dengan gaya agresif pemain Brazil itu di bahagian belakang.

Saliba, sebaliknya, telah dipuji sebagai lebih tenang dengan gaya permainannya, tetapi nampaknya jelas bahawa kedua-duanya bekerja bersama dengan baik di bawah Mikel Arteta.

Bercakap kepada Metro mengenai duo pemain itu, Campbell berkata: “Saliba adalah seorang yang tenang dan penyayang yang mementingkan orang lain, tetapi mesti ada seorang gandingan di sebelahnya.

“Mempunyai dua bek tengah “pasif” adalah impian seorang penyerang! Gabriel adalah jenis pertahanan yang mana-mana penyerang tidak suka menentang.

“Anda memerlukan salah seorang daripada bek tengah itu untuk menjadi orang yang menyerang ke hadapan dan menanduk pada asasnya dan itulah yang kita ada dalam Gabriel.”

Dia menambah: “Saya peminat besar Gabriel, saya fikir dia komited dengan apa yang kelab lakukan dan angka membuktikan dia mempunyai musim yang sangat baik setakat ini.”

Peminat Arsenal pasti gembira dengan kemajuan Gabriel sejak dia menyertai kelab itu dua tahun lalu dari Lille.

Share Post:

Related Posts