by Azhan Mohi in
Premier League

Paul Merson memberikan komen tentang rekod gol Gabriel Jesus di Manchester City dengan penyerang Arsenal itu di tengah-tengah kemarau jaringan yang terlalu biasa.

Arsenal membelanjakan £45 juta untuk pemain antarabangsa Brazil itu pada musim panas dan pemain berusia 25 tahun itu telah memberi impak transformatif kepada pasukan yang kini kelihatan lengkap untuk mencabar sekurang-kurangnya tempat empat teratas.

Jesus menjaringkan lima gol dalam sembilan perlawanan pada permulaan musim baharu tetapi kini telah mengharungi lapan perlawanan dalam semua pertandingan tanpa menemui jaringan.

Mikel Arteta memberi peluang No.9nya untuk menamatkan rentak tanpa jaringan dengan memulakannya dalam pertembungan Europa League pada Khamis menentang FC Zurich tetapi Jesus sekali lagi bergelut di depan gawang.

Apabila ditunjukkan kepadanya bahawa Jesus kerap melakukan larian yang panjang tanpa jaringan oleh penyampai Soccer Saturday, Jeff Stelling, Merson mencemuh dan mencadangkan mustahil untuk tidak berkembang maju dalam serangan City.

Dia berkata: “Sepatutnya anda tidak mempunyainya di Man City, anda tidak sepatutnya memilikinya di Man City.

Arsenal bertandang ke Chelsea pada hari Ahad dengan harapan untuk mengukuhkan kedudukan mereka di puncak Liga selepas itu The Gunners hanya mempunyai satu perlawanan sebelum rehat untuk Piala Dunia.

“Akan ada perlawanan di mana ia akan menjadi ketat dan anda memerlukan penjaring gol anda,” tambah Merson.

Ditanya mengenai kemarau Jesus selepas kemenangan mereka pada Khamis, Arteta menegaskan dia mengekalkan kepercayaan penuh terhadap penyerang itu dan menggesanya untuk terus bersabar.

Dia berkata: “Itu akan mengubah [nasib malangnya], dia mendapat situasi, dia mendapat peluang, dia menyumbang banyak kepada pasukan, dia membantu memenangi perlawanan, cara dia bersaing untuk setiap bola dalam setiap aksi. adalah luar biasa.

“Ia akan datang, dia perlu bersabar, dia pernah melaluinya pada masa lalu dan dia perlu belajar pelajaran itu dan jangan berhenti melakukan perkara lain yang dia lakukan dengan baik, kerana itu akan mengekalkan tahap dia dan pasukan.”

Share Post:

Related Posts