by Azhan Mohi in
Premier League

Mohammed Kudus yakin perpindahannya ke West Ham United akan menepati cita-citanya untuk terus berkembang selepas dikaitkan kuat dengan beberapa kelab Premier League yang lain.

Pemain berusia 23 tahun itu melengkapkan perpindahan bernilai £38 juta ke The Hammers dari Ajax pada hari Ahad, menjadi pembelian keempat kelab itu pada musim panas.

Kudus sentiasa dikaitkan dengan perpindahan ke Premier League sejak 12 bulan lalu, dikagumi oleh Erik ten Hag yang berminat untuk membawa pemain tengah menyerang itu bersamanya ke Manchester United pada musim panas lalu.

Arsenal berminat untuk menandatanganinya pada musim panas ini manakala Chelsea dikatakan hampir bersetuju dengan syarat peribadi bulan lepas.

Brighton juga bersetuju dengan bayaran dengan Ajax untuk perkhidmatannya tetapi tidak dapat bersetuju dengan perjanjian dengan pemain itu.

West Ham sebaliknya telah mendapatkan pemain antarabangsa Ghana yang diidam-idamkan itu yang terpikat pada projek itu di timur London oleh pengarah teknikal kelab itu Tim Steidten.

“Projek yang dia persembahkan kepada saya adalah membangunkan kelab ke tahap terbaik yang mereka boleh jadi dia mahu menandatangani bakat muda baharu, bermain bola sepak yang bagus, dan itu sesuai dengan cita-cita dan matlamat saya sebagai pemain,” kata Kudus kepada laman web rasmi West Ham .

“Saya mahu bermain di Premier League, tetapi saya juga mahu bermain di kelab yang saya tahu boleh saya bangunkan.

“Saya hanya menyukai projek yang disampaikan kepada saya, dan saya fikir ia sesuai dengan cita-cita saya dan ke mana saya tuju.”

Dia menyambung: “Keluarga saya sentiasa menyokong saya 100 peratus dan menasihati saya. Sudah tentu, ia adalah bola sepak, dan saya akan berada di atas padang dan mempunyai kebanyakan pengalaman, jadi saya hanya mengikut perasaan saya kerana kebanyakan keputusan saya yang saya buat, ia adalah dari perut saya dan apa yang diceritakan oleh perasaan saya. dan ia memberitahu saya ia adalah West Ham, jadi keluarga saya menyokong saya 100 peratus.”

West Ham telah membawa masuk Kudus, Edson Alvarez, James Ward-Prowse dan Konstantinos Mavropanos pada musim panas ini.

Selepas tiga perlawanan, The Hammers menduduki tempat kedua setelah mengambil tujuh mata daripada kemungkinan sembilan.

Share Post:

Related Posts