by klasikko in
Lain Lain

Kostas Manolas adalah pemain baru Sharjah FC, selain pengumuman unik yang dibuat oleh kelab dari Emiriah Arab Bersatu itu, terdapat juga situasi yang tidak dijangka pemain Greece itu.

Pada mulanya, pertahanan berusia 31 tahun itu diperkenalkan sebagai pahlawan Greek, memakai bendera pasukan dan perisai dengan singa di atasnya iaitu simbol kelab tersebut.

Sebagai mengukir kenangan paling bermakna, Manolas diarah untuk bergambar bersama seekor singa.

“Raja rimba” itu mungkin tenang semasa sesi bergambar, tetapi bunyi ngauman dari singa betina itu pastinya mencemaskan Manolas.

Manolas telah bersatu semula dengan bekas pemain tengah Giallorossi, Miralem Pjanić selepas perpindahannya dari Olympiacos ke Sharjah FC.

Pasukan UAE itu mendedahkan Manolas sebagai rekrut terbaru mereka hanya beberapa minggu selepas mereka menandatangani Pjanić selepas menamatkan kontraknya dengan Barcelona.

Pemain Greece itu menandatangani kontrak dua tahun berserta pilihan untuk melanjutkan perjanjiannya untuk musim tambahan.

Langkah itu menamatkan kepulangan Manolas dengan Olympiacos yang singkat.

Dia menyertai semula kelab zaman kanak-kanaknya pada Januari selepas menghabiskan lapan tahun sebelumnya di Serie A bersama Roma dan Napoli.

Dia menjadi penandatanganan berprofil tinggi ketiga Sharjah pada musim panas bersama Pjanić dan bekas penyerang Dortmund dan Barcelona, ​​Paco Alcácer.

Kostas Manolas akan menerima gaji keseluruhan €4.5 juta untuk dua tahun ketika menetap di UAE.

Share Post:

Related Posts