by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag dan Joel Glazer berselisih mengenai masa depan Cristiano Ronaldo, dengan pasangan itu tidak bersetuju sama ada kelab itu harus menjual penyerang Manchester United itu.

Pemain berusia 37 tahun itu telah menyatakan dengan jelas bahawa dia mahu meninggalkan Old Trafford dan Ronaldo berharap untuk menyertai kelab Liga Juara-Juara.

Sehingga kini, Ten Hag bertegas bahawa Ronaldo tidak dijual dan kelab itu menyokong pendirian pengurus Belanda itu.

Walau bagaimanapun, perasaan Ronaldo sejak kembali ke kelab itu lebih dua minggu lalu telah menjadi masam dan Ten Hag merasakan dia telah mengganggu rancangannya.

Pengurus Belanda itu kini terbuka untuk menjual Ronaldo, walaupun ia bermakna pergi tanpa pengganti untuk baki musim ini.

Itu akan menjadi perjudian besar memandangkan hanya Anthony Martial di depan gawang tetapi Ten Hag merasakan semangat kumpulan boleh meningkat secara mendadak tanpa Ronaldo.

Bagaimanapun, Manchester Evening News mengatakan bahawa Glazer, pengerusi bersama kelab itu, menentang penjualan Ronaldo.

Walaupun dia tidak menghadiri perlawanan selama lebih tiga tahun, Glazer menandatangani setiap perpindahan United dan dia pernah campur tangan pada masa lalu untuk menghalang pergerakan.

Glazer menafikan Jose Mourinho hasratnya untuk menjual Martial pada 2018, memaksa pemain Perancis itu kekal di Old Trafford.

Dan nampaknya dia melakukannya sekali lagi, dengan Glazer tidak mahu mendengar tawaran untuk kapten Portugal itu.

United mengalami permulaan buruk musim ini, tewas dua perlawanan pertama kepada Brentford dan Brighton.

Liverpool seterusnya untuk Red Devils di Old Trafford Isnin depan, dengan kedua-dua pasukan memburu kemenangan pertama mereka musim ini.

Share Post:

Related Posts