by Azhan Mohi in
Premier League

Pengurus Liverpool Jurgen Klopp hilang sabar dengan seorang wartawan selepas ditanya mengenai aktiviti perpindahan Liverpool pada Januari.

Cody Gakpo menyertai The Reds dalam perjanjian £37 juta pada awal bulan tetapi itu berkemungkinan satu-satunya perniagaan masuk kelab, walaupun berdepan kecederaan di seluruh skuad.

Liverpool kini ketinggalan tujuh mata daripada tempat keempat dengan pasukan Klopp akan menentang Brighton di Stadium AMEX pada hari Sabtu. Seagulls akan bergerak mendahului lawan mereka dengan kemenangan, dengan perlumbaan untuk kelayakan Liga Juara-Juara semakin sengit setiap minggu.

Setelah menjelaskan lebih banyak perniagaan Januari adalah tidak mungkin, Klopp disoal semula semasa sidang akhbar pada hari Jumaat, ditanya sama ada ia adalah isu pemain tidak tersedia, sama ada masalah kewangan atau gabungan kedua-duanya.

Klopp yang tidak teruja bagaimanapun mengecualikan soalan itu, menjawab: “Saya mungkin mempunyai 6000 sidang akhbar di Liverpool dan anda adalah sebahagian daripada mungkin 5999 daripadanya. Awak sentiasa ada. Ayuh.

“Adakah saya perlu memberitahu anda sekali lagi kisah wang? Apa yang boleh menjadi sebab kami mempunyai wang seperti orang gila tetapi kami tidak membeli pemain walaupun mereka tersedia.

“Mengapa anda akan bertanya soalan itu apabila jawapannya terletak di atas meja? Saya tidak faham itu, ini adalah soalan yang anda tanya dan anda tahu jawapannya.

“Jika saya duduk di sini dan berkata, ‘ya kami mempunyai wang besar di bank, kami tidak tahu apa yang perlu dilakukan dengannya, pemain tiada di sana’. Kami tidak berbuat demikian.

“Selain itu, kami mempunyai masalah bahawa pada masa ini, empat pemain serangan kami cedera.

“Jika kami membeli satu lagi dan mereka kembali, bukan esok tetapi mereka akan kembali, maka kami mempunyai tujuh penyerang. Kami tidak dapat meletakkan mereka semua dalam senarai Liga Juara-Juara. Ia tidak semudah itu, anda tidak boleh menyelesaikan masalah [seperti ini], terutamanya dengan kecederaan.

“Kecederaan, ia adalah perkara utama, bayangan besar dan besar ke atas kita semua. Kami tidak dapat menyelesaikannya dalam jendela perpindahan. Kadang-kadang anda perlu. Tetapi biasanya anda hanya perlu melalui sehingga budak-budak itu kembali. Kemudian anda boleh menggunakannya semula.

“Tetapi pasaran perpindahan bukan untuk kami pada masa ini, bukan untuk kami. Ia bukan penyelesaiannya. Tetapi jika ada sesuatu di luar sana dan seseorang memberitahu saya ya kita boleh melakukannya, kita boleh melakukannya.

“Tetapi untuk situasi khusus ini saya tidak fikir ia akan berlaku.”

Share Post:

Related Posts