by Azhan Mohi in
Premier League

Jurgen Klopp berkata dia ‘tidak dapat mengingati prestasi Liverpool yang lebih teruk’ selepas The Reds mengalami kekalahan 3-0 kepada Brighton dalam Liga.

Musim Liverpool yang tidak konsisten diteruskan di Stadium Amex apabila Seagulls bimbingan Roberto De Zerbi meraih kemenangan yang dominan dan wajar.

Selepas separuh masa pertama tanpa jaringan, Solly March menjaringkan dua gol dalam masa lapan minit selepas permulaan semula untuk meletakkan Brighton mengawal perlawanan.

Danny Welbeck melengkapkan petang yang mengagumkan untuk Brighton dengan gol lewat untuk menghantar pasukan Roberto De Zerbi di tempat ketujuh dalam Liga, satu tempat dan dua mata di atas Liverpool.

“Saya sangat kecewa,” kata Klopp. “Tahniah kepada Brighton, mereka bermain permainan hebat menentang lawan yang teruk.

“Kami benar-benar tidak bagus hari ini dan saya tidak ingat fasa, tempoh yang baik atau apa sahaja.

“Kami cuba membantu pemain dengan formasi berbeza tetapi ia tidak berjaya sama sekali. Tanggungjawab saya, saya tahu itu. Cuba mengubahnya sekali lagi pada separuh masa kedua tetapi kami benar-benar tersilap.

“Pada saat-saat ia kelihatan terlalu mudah untuk Brighton, organisasi itu telah hilang sepenuhnya. Ia terlalu mudah. Ia terlalu mudah dan anda tidak boleh kembali dalam permainan ini.”

Liverpool hanya memenangi lapan daripada 18 perlawanan liga musim ini dan berdepan perjuangan sebenar untuk menamatkan saingan di empat teratas dan layak ke Liga Juara-Juara musim depan.

Ditanya bagaimana Liverpool boleh mengubah keadaan, Klopp menambah: “Melakukan lebih baik sepatutnya mudah kerana ini adalah titik yang sangat rendah. Saya tidak ingat permainan yang lebih teruk.

“Untuk memperbaikinya tidaklah terlalu sukar. Daripada permainan ini, kita tidak boleh mengambil apa-apa selain daripada perkara yang tidak berkesan.”

Sementara itu, kapten Liverpool, Jordan Henderson, berkata: “Semuanya menjadi salah dari awal hingga akhir. Brighton lebih baik daripada kami di semua kawasan.

“Ia adalah titik terendah sebagai sebuah pasukan. Kita perlu kekal bersama. Ia adalah saat yang sukar tetapi kita perlu bersatu, kekal bersama dan cuba mengubah keadaan dengan cepat. Kita perlu mencuba dan belajar dan menunjukkan reaksi.”

Ditanya sama ada ia adalah prestasi terburuk Liverpool di bawah Klopp, Henderson menjawab: “Mungkin. Saya tidak ingat satu lagi. Hari yang sangat sukar.”

Liverpool berdepan Wolves dalam perlawanan ulangan pusingan ketiga Piala FA pada malam Selasa sebelum kembali beraksi dalam Liga pada hujung minggu depan menentang Chelsea.

Share Post:

Related Posts