by Azhan Mohi in
Premier League

Jurgen Klopp menegaskan dia selesa untuk terus bekerja di bawah batasan kewangan yang mempengaruhi keputusan Liverpool untuk menarik diri daripada perlumbaan untuk menandatangani Jude Bellingham pada musim panas ini.

Pemain antarabangsa England itu ditakdirkan untuk menjadi sasaran perpindahan paling berprofil tinggi musim panas ini untuk kelab kelas berat Eropah.

Liverpool dan Klopp berharap dapat menyaingi pasukan seperti Manchester City dan Real Madrid dan sedang bersiap untuk mengetuai serangan yang menarik dalam usaha memujuk Bellingham bahawa Anfield adalah tempat yang sesuai untuknya meneruskan perkembangan pesatnya.

Bekas kapten Steven Gerrard telah berkata awal tahun ini bahawa dia akan bersedia untuk duduk bersama bintang Borussia Dortmund itu dan mengemukakan merit perpindahan ke Liverpool, sementara rakan sepasukan Bellingham di England, Trent Alexander-Arnold dan Jordan Henderson telah bercakap secara terang-terangan mengenainya baru-baru ini.

Laporan awal minggu ini, bagaimanapun, mengesahkan Liverpool dengan berat hati bersedia untuk menggugurkan minat mereka memandangkan kemungkinan bayaran £130 juta yang terlibat, ditambah pula dengan keperluan mereka untuk membaik pulih sepenuhnya bilik enjin bahagian tengah mereka pada musim panas.

Bercakap menjelang perlawanan malam Isnin menentang Leeds United di Elland Road, Klopp telah diminta untuk memberi respons terhadap kehilangan Bellingham dan memberikan respons yang terukur.

“Mengapa kita sentiasa bercakap tentang perkara yang kita secara teorinya tidak boleh miliki?” katanya. “Kami tidak boleh mempunyai enam pemain pada musim panas dan setiap seorang adalah £100 juta sebagai contoh. Semua orang akan mengatakan itu agak jelas.

“Anda perlu sedar apa yang boleh anda lakukan dan kemudian bekerja dengan itu. Berapa banyak wang yang kita ada dan bekerja dengannya dan itulah tugas yang perlu anda lakukan.

“Kami bukan kanak-kanak. Apabila anda bertanya kepada seorang kanak-kanak berusia lima tahun pada Krismas apa yang anda mahukan untuk Krismas dan mereka memberitahu anda saya mahu memiliki Ferrari, anda tidak akan mengatakan itu idea yang baik.

“Anda akan mengatakan tidak ia terlalu mahal dan bagaimanapun anda tidak boleh memandunya.

“Begitulah keadaannya. Jika kanak-kanak ini kemudiannya tidak berpuas hati sepanjang hidupnya kerana dia tidak dapat mendapatkan Ferrari ia akan menjadi kehidupan yang sangat menyedihkan.

“Ia hanya apa yang boleh anda lakukan dan kemudian anda melakukannya dan kemudian bekerja dengan itu. Tiada apa-apa lagi untuk dikatakan.

“Ini selalu cara saya bekerja. Apa sahaja yang saya mahu dan apa yang kami perlukan, kami mencuba segala-galanya untuk mendapatkannya. Tetapi ada saat apabila anda perlu menerima ini tidak mungkin bagi kami. Kemudian anda mengetepikan dan melakukan perkara yang berbeza.”

Share Post:

Related Posts