by Azhan Mohi in
Premier League

Jurgen Klopp menegaskan Liverpool tidak bercadang untuk menjual Mohamed Salah sebelum tarikh akhir perpindahan di tengah-tengah spekulasi bahawa Al-Ittihad merancang untuk membuat tawaran hebat.

Kelab Liga Pro Saudi itu telah menyerbu Liverpool untuk mendapatkan pemain tengah pertahanan Fabinho, sementara mereka juga telah memujuk pemain seperti Karim Benzema dan N’Golo Kante untuk menjadi sebahagian daripada projek bercita-cita tinggi mereka.

Memperolehi Salah, boleh dikatakan sebagai pengambilalihan terbesar dalam sejarah liga yang masih muda – memandangkan Cristiano Ronaldo adalah ejen bebas apabila dia berpindah awal tahun ini selepas dibebaskan oleh Manchester United.

Ejen pemain sayap Liverpool itu menolak spekulasi bahawa Salah sedang mempertimbangkan masa depannya dua minggu lalu tetapi minat dan cita-cita baru Al-Ittihad telah mendorong pemain berusia 31 tahun itu untuk mendengarnya.

Menjawab laporan bahawa keazaman Liverpool untuk mengekalkan Salah akan diuji menjelang penutupan jendela perpindahan – Klopp, bercakap menjelang perlawanan Ahad menentang Newcastle, berkata: “Adalah sukar untuk bercakap tentang cerita media kerana tiada apa yang perlu dibincangkan.

“Kami tidak mempunyai tawaran. Dia pemain Liverpool. Untuk semua perkara yang kita lakukan dia adalah penting, dia pernah dan akan ada, tiada apa-apa di sana. Jika ada sesuatu, jawapannya adalah tidak.

“Dalam hidup saya, saya memikirkan masalah apabila saya mengalaminya. Tiada apa-apa pada masa ini. Apabila sesuatu timbul barulah saya boleh memikirkannya. Jika ada sesuatu, tidak ada.”

Ditanya, dalam menghadapi laporan mengenai masa depannya, sama ada Salah kekal komited sepenuhnya kepada Liverpool Klopp menambah: “100%.”

Mengenai ancaman yang dihadapi kelab Premier League daripada kekayaan tidak terhingga kelab utama Arab Saudi, Klopp menambah: “Ia tidak bagus untuk kami, itu jelas. Jika kami mahu pemain dari Wigan, katakan, kami pergi ke sana dan kami membayar harganya.

“Sama dalam Bundesliga dan lain-lain. Sekarang ada tahap seterusnya dan ia tidak hebat tetapi ini adalah sebahagian daripada perniagaan. Saya tidak pasti anda boleh mengubahnya.

“Apa yang membuat ia mustahil untuk ditangani ialah tingkap perpindahan kami ditutup dan mereka tetap terbuka. Kemudian kami bermain sehingga 1 Januari dan ini adalah skuad kami, kami mempunyai masalah itu.

“Saya masih ingat sesuatu seperti ini di Rusia lama dahulu. Itu bukan wang gila sepenuhnya. Ia baharu dan mencabar

“Saya agak pasti FIFA boleh [menukar tarikh akhir mereka] seperti ini (klik jari) tetapi saya tidak pasti mereka mahu.”

Share Post:

Related Posts