by klasikko in
Piala Dunia

Bekas pemain Liverpool, Didi Hamann mengecam Cristiano Ronaldo semasa bertugas untuk RTE sebagai sebahagian daripada liputan perlawanan separuh akhir Perancis lawan Maghribi.

Kritikan dari Hamann mengenai bintang itu tiba-tiba muncul apabila dia ditanya mengenai sumbangan keseluruhan Maghribi kepada Piala Dunia 2022.

Sebaliknya dia lebih tertumpu dengan tingkah laku Ronaldo selepas kekalahan suku akhir Portugal kepada negara Afrika itu.

Hamann berkata Ronaldo tidak mempunyai maruah untuk mengucapkan tahniah kepada pemain Maghribi selepas perlawanan ketika pemain berusia 37 tahun itu berjalan terus ke dalam terowong dengan air mata yang mengalir.

Bekas pemain tengah itu berkata: “Kamu bercakap tentang bintang-bintang hebat ini, pemain terbaik, berpendapatan tinggi dan salah seorang pemain terhebat.

Yang meninggalkan tempat kejadian (Piala Dunia) kira-kira seminggu yang lalu, Ronaldo. Dia tidak mengucapkan tahniah kepada mereka, pada akhir permainan.

“Maghribi memenangi perlawanan itu, mereka melakukan sesuatu yang bersejarah, malah dia tidak mempunyai maruah untuk mengucapkan tahniah kepada mereka atas apa yang telah mereka capai.

“Dan sekarang perhatikan mereka dan bagaimana mereka berjabat tangan dengan pemain Perancis, dan maruah serta budi yang mereka tunjukkan dalam kekalahan. Cemerlang.”

Share Post:

Related Posts