by Azhan Mohi in
Premier League

Bekas pertahanan Liverpool, Jose Enrique telah mengecam Sadio Mane selepas dia mendakwa bahawa dia akan meninggalkan Anfield jika rakyat Senegal menuntutnya.

Penyerang The Reds itu berkata pengumuman mengenai masa depannya akan dibuat selepas perlawanan akhir Liga Juara-Juara pada Mei, dan walaupun ini belum berlaku lagi, laporan menunjukkan bahawa pemain berusia 30 tahun itu mahu berpindah selepas enam tahun berjaya di Liverpool.

Bayern Munich sangat dikaitkan dengan pemain itu, yang mencetuskan kontroversi dalam sidang akhbar baru-baru ini semasa bertugas di peringkat antarabangsa, selepas berkata: “Seperti orang lain, saya berada di media sosial dan saya melihat komennya.

“Bukankah antara 60 hingga 70% rakyat Senegal mahu saya meninggalkan Liverpool? Saya akan melakukan apa yang mereka mahu.

“Kita akan lihat tidak lama lagi! Jangan tergesa-gesa kerana kita akan melihat ini bersama-sama. Masa depan akan memberitahu kita.”

Walaupun Mane sejak itu mendakwa bahawa dia hanya bergurau apabila dia membuat kenyataan itu dan tidak akan mengulas mengenai spekulasi perpindahan lagi, Enrique tidak gembira.

“Alasan buruk yang pernah saya dengar daripada seorang pemain untuk meninggalkan kelab,” kata pemain Sepanyol itu di Instagram.

“Dia dan akan kekal sebagai legenda untuk kami tetapi tolong Sadio anda mahu pergi kerana mereka membayar anda lebih di tempat lain dan adil tetapi meletakkan alasan rakyat Senegal…”

Mane berpindah ke Liverpool pada 2016 dan kini menjadi legenda kelab yang telah memenangi Premier League, Liga Juara-Juara, Piala FA, Piala Liga dan Piala Dunia Kelab.

Musim lepas ini, dia menjaringkan 23 dan membantu lima gol ketika pasukan Jurgen Klopp hampir memburu empat kejuaraan yang belum pernah terjadi sebelumnya dan prestasi ini, digabungkan dengan kejayaannya di Piala Negara-Negara Afrika.

Dengan hanya tinggal setahun dalam kontraknya, Liverpool mungkin bersedia untuk menjual Mane dengan Bayern bersedia dengan tawaran £30 juta untuk penyerang itu, tetapi difahamkan bahawa keutamaan kelab adalah untuk mengekalkan pemain bintang mereka.

Share Post:

Related Posts