by klasikko in
Carabao Cup

Bos Tottenham Hotspur, Antonio Conte telah menyatakan bahawa kapten England, Harry Kane sangat letih setelah diturunkan sekali lagi dalam kekalahan Piala Carabao di tangan Nottingham Forest.

Kane telah memulakan setiap perlawanan pada kempen ini, walaupun bintang England itu mengalami musim yang hebat, jelas bahawa dia telah beraksi terlalu banyak.

Dengan Spurs ketinggalan 2-0 semasa pertembungan Piala Carabao malam tadi, penyerang itu digantikan selepas 59 minit.

Selepas perlawanan, Conte menyatakan bahawa Kane sangat letih malah berhenti berehat semasa sesi latihan awal minggu ini kerana keletihan.

Tottenham masih mempunyai satu lagi perlawanan sebelum Piala Dunia dan jika Kane sudah kehabisan tenaga, peluang untuk mengalami kecederaan semakin meningkat.

Walaupun bintang Spurs itu mahu mengelak daripada kecederaan, dalam keadaan apakah dia akan tiba di Qatar? dengan England membuka gelanggang menentang Iran pada 21 November.

Bercakap mengenai status Kane selepas perlawanan, Conte menyatakan : “Untuk Harry (Kane), sehingga pagi ini kami menunggu untuk melihat sama ada dia boleh diturunkan atau tidak.

“Tetapi dalam situasi ini dia adalah satu-satunya penyerang untuk kami. Atas sebab ini saya hanya boleh mengucapkan terima kasih atas ketersediaan yang mereka tunjukkan kepada saya.

“Ia adalah masalah keletihan. Dia kepenatan dan semalam kami ada sesi latihan ringan, pada satu ketika dia menahan diri untuk memulihkan tenaganya.

“Tetapi dia tidak apa-apa, ia hanya keletihan tetapi ia adalah perkara biasa kerana Harry bermain setiap perlawanan.

“Apabila anda mempunyai pemain seperti dia, sukar untuk memutuskan tidak menurunkannya.

“Pemain lain mungkin mereka boleh memberitahu saya, ‘Saya penat dan tidak mahu bermain dan membantu pasukan’.

“Saya mempunyai sekumpulan pemain lelaki dan pemain yang bagus kerana ini.

“Mungkin ada sesetengah pemain mementingkan diri sendiri dan berfikir sejenak kerana dalam satu minggu mereka perlu bermain di Piala Dunia.

“Sebaliknya, Harry Kane menunjukkan dirinya seorang yang sangat baik.”

Share Post:

Related Posts