by Azhan Mohi in
Premier League

Todd Boehly dengan yakin meramalkan bahawa Chelsea akan menewaskan Real Madrid 3-0 dalam perlawanan pertama suku akhir Liga Juara-Juara di Bernabeu pada malam Rabu namun tekanan beliau memakan diri apabila Real Madrid menewaskan Chelsea 2-0.

Pemilik asal Amerika itu berada di ibu negara Sepanyol untuk menonton perlawanan itu, yang bermula lewat petang Rabu, dan dijemput untuk menghadiri majlis makan tengah hari eksekutif oleh rakan sejawatannya di Real Madrid.

Lapan pengarah dari kedua-dua kelab bertemu di restoran Zalacain – tempat menghantui lembaga Real dan pemain – dengan Boehly mula-mula tiba sekitar jam 2.18 petang waktu Sepanyol.

Tidak lama kemudian, legenda Real dan pengarah perhubungan institusi Emilio Butragueno tiba dengan presiden kelab Florentino Perez menyusul tidak lama kemudian, manakala Daniel Finkelstein adalah sebahagian daripada delegasi Chelsea.

Kumpulan itu menghabiskan lebih sejam di restoran dan dipercayai telah bertukar-tukar hadiah, dengan wakil Chelsea pergi dengan beg penuh dengan barangan.

Semasa dia meninggalkan restoran, Boehly ditanya bagaimana hidangannya – dan untuk ramalan skor – dan menjawab El Chiringuito TV: “Makanan yang sangat sedap, hidangan yang sedap. Chelsea akan menang 3-0.”

Jutawan Switzerland Hansjorg Wyss, yang juga merupakan pemilik sebahagian daripada Chelsea, turut hadir pada majlis makan malam itu dan lebih berani dengan ramalannya, berkata: ‘/”4-0, sudah tentu.”

Sky Sports News juga berjaya mendapatkan kata-kata pantas daripada Boehly ketika dia meninggalkan restoran dan dia ditanya sama ada dia mempunyai mesej untuk penyokong, yang dia menjawab: “Percayalah dan kami akan menang 3- 0 malam ini.’

Mengenai sama ada dia mempunyai sebarang kekesalan mengenai pengurusan kelab setakat ini, dia menjawab: “Kami melihat ini sebagai proses jangka panjang dan kami mempunyai banyak kerja yang perlu dilakukan dan kami teruja dengan masa depan.”

Ditanya bagaimana rupa masa depan itu, Boehly hanya menambah: “Masa depan cerah dan kami teruja dengan malam ini.”

Boehly kurang bercakap ketika pertama kali tiba di Zalacain dan tidak mengendahkan soalan daripada akhbar Sepanyol yang menunggu mengenai khabar angin minat Chelsea terhadap Gavi.

Pemain berusia 18 tahun itu telah terperangkap dalam kekacauan kontrak di Barcelona selepas dia dipaksa untuk tidak didaftarkan daripada skuad pasukan utama kerana peraturan had gaji, dengan klausa dalam kontraknya bermakna dia kini boleh pergi secara percuma pada musim panas. kerana dia masih dianggap sebagai pemain remaja.

Akhbar Sepanyol AS mendakwa Chelsea bersedia untuk mengambil kesempatan daripada kesilapan Barca dan menawarkan Gavi kontrak besar, walaupun Boehly enggan mengulas apabila ditanya sebelum makan tengah hari Rabu.

Share Post:

Related Posts