by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag mengesahkan Anthony Martial telah dipaksa keluar dalam kemenangan Manchester United menentang Manchester City kerana kecederaan.

Pemain Perancis itu keluar pada separuh masa ketika United mencatatkan kemenangan ‘comeback’ cemerlang menentang pesaing mereka di Old Trafford.

Martial diragui kecederaan sebelum perlawanan tetapi dia dipilih untuk bermain dan dia mempamerkan aksi cemerlang pada separuh masa pertama, dengan United memaksakan diri kepada City pada 45 minit pembukaan.

Bagaimanapun, City menguasai perlawanan selepas rehat apabila Martial digantikan oleh Antony.

Pemain Brazil itu dihantar untuk memanaskan badan semasa separuh masa dan ramai penyokong merasakan dia akan menggantikan Marcus Rashford, yang bergelut dengan kecederaan pinggul.

Tetapi Martial yang dikeluarkan untuk digantikan oleh Antony dan Ten Hag mengesahkan selepas itu bahawa pemain Perancis itu mengalami kecederaan.

“Selepas separuh masa, kami terpaksa mengeluarkan Martial,” kata Ten Hag.

“Dia mempunyai beberapa aduan, dan permainan berubah.”

Bercakap mengenai keputusan Rashford untuk meneruskan, Ten Hag berkata adalah penting untuk pemain ‘bertahan’.

“Pemain perlu berdaya tahan. Anda akan ditendang dalam permainan. Ia berlaku dan ia menyakitkan tetapi anda perlu teruskan.

“Anda perlu melakukannya untuk mendapatkan hasil dan prestasi yang betul. Hadapi saat yang menyakitkan atau walaupun ia kekal menyakitkan permainan akan diteruskan.

“Itulah yang dia lakukan hari ini dan dia diberi ganjaran untuknya

“Dalam bola sepak teratas, anda perlu menderita dan berkorban untuk mendapatkan keputusan yang tepat dan memenangi sesuatu.”

Share Post:

Related Posts