by Azhan Mohi in
UEFA Europa League

Pemain sayap Manchester United, Antony dijangka terlepas perlawanan Liga Europa menentang Real Betis Khamis ini, walaupun terdapat berita yang lebih baik untuk tiga rakan sepasukan pemain Brazil itu.

Bekas perancang Ajax itu tidak hadir dalam latihan pada pagi Selasa ketika pasukan bimbingan Erik ten Hag bersiap sedia untuk mendahului agregat 4-1 ke atas Sepanyol untuk perlawanan kedua peringkat 16 terakhir.

United bermain menentang Southampton selama 64 minit dengan sepuluh pemain pada hari Ahad berikutan kad merah kepada Casemiro.

Alejandro Garnacho sudah pun mengalami kecederaan, dengan pemain Argentina itu dijangka terlepas beberapa minggu kerana kecederaan buku lali.

Tetapi Antony juga mungkin akan diketepikan kerana terlepas latihan pada hari Rabu.

Terdapat berita yang lebih baik untuk Ten Hag di tempat lain kerana Anthony Martial, Victor Lindelof dan Marcel Sabitzer semuanya menyertai latihan penuh.

Martial telah hilang sejak tujuh minggu lalu kerana kecederaan pinggul dan United telah merindui ancaman jaringan pemain Perancis itu dan permainan bersambung dalam serangan.

Kepulangan Sabitzer amat tepat pada masanya memandangkan Casemiro akan terlepas empat perlawanan domestik seterusnya melalui penggantungan.

Casemiro diketepikan daripada digantung pada perlawanan pertama suku akhir dan oleh itu boleh direhatkan menentang Betis, walaupun dia digantung dalam negara.

Share Post:

Related Posts