by Azhan Mohi in
Premier League

Bekas bintang Liverpool, Glen Johnson merasakan bahawa Manchester United telah melakukan kesilapan dengan menandatangani Casemiro dari Real Madrid.

Pemain berusia 30 tahun itu menyertai United dalam perjanjian yang boleh bernilai sehingga £70 juta ketika pemain Brazil itu menandatangani kontrak sehingga 2026, dengan pilihan setahun lagi.

Pemain tengah agresif itu diperkenalkan di Old Trafford menjelang pertembungan United dengan Liverpool pada malam Isnin, dengan sambutan hangat daripada peminat Red Devils, malah dari legenda kelab Roy Keane.

Tetapi Johnson telah mempersoalkan keputusan United untuk menandatangani pemenang Liga Juara-Juara lima kali itu, merasakan dia adalah pemain ‘mewah’ yang tidak akan sesuai di Old Trafford.

“Ia adalah satu yang sukar kerana dia seorang pemain yang hebat dan dia telah memenangi segala-galanya untuk menang,” kata Johnson kepada bettingodds.com. “Bagaimanapun, saya tidak fikir dia adalah pemain yang mereka perlukan pada masa ini.

“Saya tidak fikir dia akan mendapat permainan dengan mudah. Dia bukan box to box, dia hanya akan duduk di sana dan itu adalah kemewahan yang mereka tidak cukup bagus buat masa ini.

“Tidak mengapa untuk dia berbuat demikian di Real Madrid apabila dia mempunyai pemain yang berlari di sekelilingnya, memecahkan permainan dan memenangi bola semula tetapi saya tidak tahu sama ada itu yang United perlukan.

“Jelas sekali, dia seorang pemain yang bagus dan dia akan membawa pengalaman hebat. Ia mungkin akan menjadi tandatangan yang pemain lain ingin lihat, tetapi dia tidak akan membetulkan pasukan itu sendiri.

“Mengenai pakej kewangan yang ditawarkan kepadanya, sentiasa ada elemen yang menyelubungi langkah itu.

“Dia tidak akan pergi ke sana sebaliknya sejujurnya, tetapi itu hanya sebahagian daripadanya. Saya tidak fikir ia satu-satunya sebab.

“Perkaranya, Manchester United perlu membayar wang yang besar kerana mereka bukan kelab yang paling menarik pada masa ini, dan mereka sudah lama tidak pergi, jadi mereka perlu membayar pemain ini dalam jumlah yang besar untuk mendapatkan mereka memilih mereka atas orang lain.”

Share Post:

Related Posts