by Azhan Mohi in
Premier League

Erik ten Hag berkata dia tidak dapat menetapkan garis masa untuk kehadiran semula Luke Shaw selepas kecederaan yang dialami bintang Manchester United itu.

United mendedahkan minggu ini pemain antarabangsa England itu akan diketepikan untuk ‘beberapa minggu’, meninggalkan Ten Hag dengan kebimbangan utama di bek kiri dengan Tyrell Malacia juga tidak dapat hadir kerana kecederaan.

Laporan pada hari Jumaat telah mendakwa kecederaan Shaw adalah lebih teruk daripada yang pertama dikhuatiri dengan laporan Manchester Evening News dia berehat sehingga dua bulan di luar.

United juga telah kehilangan Mason Mount kerana kecederaan dengan pemain yang ditandatangani musim panas akan terlepas perlawanan menentang Nottingham Forest dan Arsenal, menyebabkan dia tidak bermain sehingga selepas rehat antarabangsa September.

Mengenai ketiadaan Shaw, ten Hag mengakui pertahanannya menghadapi masa yang lebih lama untuk kembali ke atas padang daripada Mount.

Ditanya sama ada dia meletakkan skala masa kepulangan Shaw, ten Hag memberitahu sidang akhbar sebelum pertemuan Sabtu dengan Nottingham Forest: “Kami tidak boleh melakukannya [meletakkan skala masa], ia adalah peribadi hari ini.

“Mereka akan tidak hadir untuk beberapa tempoh di mana Luke akan lebih lama daripada Mason [Gunung]. Luke akan lebih lama dan Mason saya rasa.”

Dengan Malacia juga tidak tersedia, United dilaporkan sedang mencari pilihan lain di bek kiri untuk memberi perlindungan tetapi sepuluh Hag mencadangkan dia mempunyai penyelesaian yang tepat dalam skuadnya sekarang.

“Ia juga akan mengambil masa beberapa minggu sebelum dia [Malacia] akan kembali,” katanya.

“Sudah tentu, kami mempunyai penyelesaian dalam skuad kami untuk mengatasinya [di bek kiri]. Kami fikir sebelum musim mengenai senario ini, ia boleh berlaku, anda berharap untuk mengelak. Tetapi jika ia berlaku anda perlu bersedia untuknya.”

Alvaro Fernandez adalah satu-satunya pilihan United yang cergas di bek kiri.

“Pemain Sepanyol itu, yang cemerlang secara pinjaman di Preston musim lalu, dikehendaki oleh Granada dan Burnley tetapi kecederaan di Old Trafford boleh mengubah rancangan itu.

Diogo Dalot juga telah ditempatkan di sebelah kiri pada masa lalu manakala Lisandro Martinez adalah pilihan lain.

Share Post:

Related Posts