by Azhan Mohi in
UEFA Europa League

Erik ten Hag bimbang kecederaan Lisandro Martinez ‘tidak kelihatan bagus’ selepas dia menarik diri menjelang penghujung keputusan seri 2-2 Manchester United dengan Sevilla, walaupun dia tidak cedera di kawasan Achillesnya.

The Red Devils nampaknya sedang memburu kemenangan dalam perlawanan suku akhir pertama Liga Europa mereka, dengan Marcel Sabitzer menjaringkan dua gol pada separuh masa pertama di Old Trafford pada malam Khamis, tetapi dua gol sendiri lewat untuk Sevilla menyaksikan pasukan Sepanyol itu bangkit untuk kemunculan semula yang tidak disangka.

Lebih memburukkan keadaan, United terpaksa menamatkan perlawanan dengan hanya 10 pemain selepas Martinez terpaksa keluar pada lewat perlawanan dengan Ten Hag telah menghabiskan semua pemain gantiannya pada ketika itu.

Sejurus selepas gol pertama Sevilla, bek tengah Argentina itu dengan cemas menarik diri ketika tidak bertanding sepenuhnya dan kelihatan merasakan sesuatu di belakang tumitnya.

Martinez kelihatan hampir menangis ketika dia berbaring di atas lantai dan ditenangkan oleh pemain dari kedua-dua pasukan sebelum duo Sevilla Marcos Acuna dan Gonzalo Montiel – yang memenangi Piala Dunia bersama Martinez – mengangkatnya dan membawanya keluar dari padang.

Pemain musim panas yang ditandatangani dari Ajax itu berada dalam genggaman tangannya apabila dia berjaya diketepikan dan kemudiannya dibantu menuruni terowong.

Ten Hag bimbang kecederaan itu boleh menjadi serius – walaupun mengecilkan kemungkinan ia adalah masalah Achilles, yang boleh bermakna sebanyak sembilan bulan tidak beraksi – manakala Raphael Varane juga bergelut dengan masalah yang berterusan.

Ditanya sama ada dia bercakap dengan pasangan itu selepas kecederaan mereka, Ten Hag memberitahu BT Sport: “Ya, kami telah melihat dengan Licha Martinez terkeluar selepas seketika di mana tiada lawan terlibat.

“Jadi ia tidak kelihatan begitu hebat, tetapi kami perlu menunggu. Saya tidak boleh katakan pada masa ini.

“Begitu juga dengan Rapha [Varane], saya tidak bercakap dengannya selepas perlawanan tetapi ia adalah kecederaan yang dia adukan sejak beberapa minggu lalu jadi kita perlu lihat bagaimana keadaannya sekarang.”

Dalam sidang akhbarnya, Ten Hag menambah: “Saya tidak dapat memberitahu apa itu [kecederaan Martinez] tetapi ia bukan Achilles. Tidak, itu bukan kawasan itu.”

Share Post:

Related Posts