by Azhan Mohi in
Premier League

Lewis Dunk menegaskan pemain dan kakitangan Brighton ‘berpegang kepada’ Moises Caicedo walaupun dia cuba menyertai Arsenal semasa jendela perpindahan Januari.

Arsenal menyaksikan dua bidaan untuk pemain antarabangsa Ecuador itu ditolak pada hari-hari terakhir jendela perpindahan Januari dengan Brighton berkeras dia tidak dijual.

Walaupun Caicedo mengeluarkan kenyataan yang menggariskan hasratnya untuk pergi dan menyertai pasukan Mikel Arteta, Seagulls berpegang teguh dengan Arsenal akhirnya meninggalkan usaha mereka dan sebaliknya menandatangani Jorginho dari Chelsea.

Caciedo diberitahu untuk menjauhkan diri daripada latihan pasukan utama ketika saga itu berlaku pada hari-hari terakhir Januari, terlepas kemenangan 3-1 Piala FA ke atas Liverpool akibatnya.

Pemain tengah itu kembali dalam skuad untuk perlawanan liga Sabtu menentang Bournemouth, datang dari bangku simpanan untuk menerima sambutan hangat daripada sokongan Brighton.

Kapten kelab Dunk mengakui masih terdapat ketidakpastian mengenai masa depan pemain itu di kelab itu tetapi percaya penyokong dan rakan sepasukannya melakukan perkara yang betul untuk berdiri di sisinya.

Dunk memberitahu talkSPORT: “Jelas sekali ia adalah situasi yang sukar untuknya dan perkara ini berlaku dalam bola sepak. Ia bukan yang pertama dan bukan kali terakhir pemain di kelab bola sepak mengalami perkara ini di atas kepala mereka.

“Dia seorang lelaki dan kami tetap bersamanya. Dia seorang pemain yang hebat dan jelas seorang pemain yang hebat.

“Siapa tahu berapa lama kami akan memilikinya dan kami bersyukur untuk memilikinya sekurang-kurangnya sepanjang musim ini dan semoga lebih lama lagi.

“Saya fikir ia adalah kenyataan besar-besaran dari kelab, berdiri teguh. Jelas sekali kami telah menjual pemain selama bertahun-tahun kepada kelab yang lebih besar tetapi saya fikir ia adalah satu kenyataan yang bagus untuk menunjukkan bahawa kami mahu mengekalkannya dan saya fikir betul begitu.”

Ketika pemain berusia 21 tahun itu akan menamatkan musim di Brighton, ejen Caicedo minggu lalu menyelar keputusan Brighton untuk menghalangnya.

“Tawaran telah diterima, anda lihat apa yang ada di atas meja dan Moises berkata bahawa dia mahu maju, itu adalah impian sepanjang hidupnya.

“Bahawa ia adalah peluang yang mungkin tidak berulang dalam hidup,” Manuel Sierra, wakil Caicedo, berkata.

Share Post:

Related Posts