by Azhan Mohi in
Premier League

Kakak Cristiano Ronaldo telah mengecam Erik ten Hag kerana meletakkan penyerang itu di bangku simpanan semasa Manchester United menang 2-0 ke atas Tottenham pada petang Rabu.

Pemain berusia 37 tahun itu menyatakan perasaannya dengan jelas tentang situasi semasanya di United ketika dia berjalan di terowong pada minit ke-90 dengan masa kecederaan masih berbaki dan Ten Hag masih mempunyai tiga pemain gantian.

Awal minggu ini, kakak Ronaldo, Elma Aveiro, mengkritik Ten Hag kerana menggantikan adiknya dalam keputusan seri tanpa jaringan United dengan Newcastle United Ahad lalu.

Dan selepas Ten Hag memilih untuk tidak membawa Ronaldo masuk dari bangku simpanan dalam kemenangan United ke atas Spurs, Aveiro mencipta satu lagi coretan pada Khamis dengan berkongsi catatan yang mengkritik pengendalian pengurus Belanda itu terhadap pemain antarabangsa Portugal itu.

Catatan dari akaun peminat Ronaldo, yang dikongsi oleh Aveiro kepada 551k pengikutnya di Instagram, berbunyi: “Cristiano Ronaldo sedang memanaskan badan sejak minit 35 separuh masa pertama dan jurulatih pada akhirnya memutuskan untuk memakai Elanga, tetapi dia[Ronaldo] tidak masuk. Hanya mereka yang bermain bola sepak tahu bahawa ini adalah sesuatu yang menjijikkan, dan lebih-lebih lagi untuk pemain yang setaraf dengannya, dan itulah sebabnya dia pergi ke bilik persalinan sebelum wisel penamat.

“Cristiano mempunyai 695 minit bermain musim ini, yang bukan 8 perlawanan penuh, dan sentiasa dibahagikan kepada perlawanan menjelang penghujung, mustahil untuk memenangi ruang, mengejar rentak dan menunjukkan apa yang dia mampu.

“Cristiano tidak perlu membuktikan apa-apa, yang perlu membuktikan sesuatu masih dalam bola sepak ialah Erik Ten Hag dan memenuhi janjinya, bahawa jika anda mahu Cristiano dalam skuad menggunakannya dan anda menghormati kerjaya dengan tidak meletakkannya kekalahan yang memalukan dan untuk City, saya harap dia lebih menjaringkan lebih banyak.

“Perlawanan seterusnya menentang Chelsea mari kita lihat apa yang berlaku. 7 perlawanan lagi sehingga Piala Dunia.”

Aveiro juga berkongsi siaran lain dari akaun peminat Ronaldo yang berbeza yang berbunyi: “Anda adalah seorang gergasi, Cristiano!

“Dia telah membuktikan berkali-kali bahawa dia adalah yang terbaik dalam sejarah dan saya percaya dia akan terus membuktikan dirinya.

“Sesiapa yang meragui kebesaranmu akan sujud di hadapanmu lagi.”

Share Post:

Related Posts