by Azhan Mohi in
Premier League

Simon Jordan telah melancarkan kritikan hebat ke atas pemain Arsenal musim panas, Kai Havertz dan melabelkan penyerang bernilai £65 juta itu sebagai ‘pembazir masa yang muktamad’.

Mata tertumpu apabila Mikel Arteta membuat keputusan untuk melabur begitu banyak untuk pemain yang sebahagian besarnya sepanjang tiga tahun bergolak di Chelsea.

Pengurus Arsenal itu, bagaimanapun, telah digalakkan oleh permulaan pemain antarabangsa Jerman itu dalam karier Gunnersnya, walaupun gagal menjaringkan gol atau menjaringkan bantuan dalam tiga penampilan kompetitifnya setakat ini.

Havertz, bagaimanapun, secara tidak langsung menyumbang kepada salah satu detik yang lebih kontroversi dalam kemenangan 1-0 ke atas Crystal Palace malam tadi di Selhurst Park.

Cuba untuk membunuh masa dengan melengahkan lontaran ke dalam sejurus selepas pasukannya mendahului menerusi sepakan penalti Martin Odegaard, Havertz mengelak hanya untuk rakan sepasukannya Takehiro Tomiyasu untuk mengutip kad kuning beberapa saat kemudian, walaupun dia telah melepaskan bola selepas itu, lapan saat.

Pemain antarabangsa Jepun itu diberi arahan berbaris sejurus selepas melakukan kesalahan yang sama dipertikaikan apabila dia hanya melakukan sedikit sentuhan dengan penyerang Palace, Jordan Ayew.

Tomiyasu tidak mungkin menjadi mangsa terakhir peraturan ketat menjaga masa Premier League dan Jordan percaya sudah tiba masanya pemain diambil kira, mendedahkan penghinaan tertentu terhadap Havertz.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&opi=89978449&url=https://metro.co.uk/2023/08/22/arsenal-star-kai-havertz-branded-ultimate-time-waster-by-simon-jordan-19376566/amp/&ved=2ahUKEwj62_yDyPCAAxWKZmwGHURdAmQQFnoECBcQAQ&usg=AOvVaw0O_kRvIIa53W2mtAGbUequ

Jordan memberitahu talkSPORT: “Permainan telah membawanya kepada dirinya sendiri, pemain dan pengurus adalah sebab mengapa kami berada dalam situasi ini. Mereka perlu menutup mulut dan meneruskan permainan.

“Ini akan menjadi bukan acara. Ia adalah keputusan yang sedar, anda mempunyai tabiat dengan cepat, keluar daripadanya. Jika anda fikir ia adalah bahagian penting dalam permainan dan anda akan berguling-guling di atas lantai dan membuat permainan empat aksi daripadanya maka akibatnya ialah anda akan dilayangkan kad. Anda seorang pemain, tugas anda adalah bermain.

“Akan ada kesilapan. Bagi saya, Havertz adalah titik noktah yang membuang masa. Saya tidak tahu apa dia kepada Arsenal. Adakah dia kehilangan cukai atau sesuatu. Kerana menangis dengan kuat apa yang mereka beli di sana?

“Perlu ada akibatnya, perlu ada pertukaran pengawal dari segi cara permainan dikawal.”

Share Post:

Related Posts