by Azhan Mohi in
Premier League

Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp telah digantung daripada duduk di bangku simpanan untuk pertembungan Liga menentang Southampton pada Sabtu.

Klopp dilayangkan kad merah pada minit-minit akhir kemenangan 1-0 pasukannya ke atas Manchester City pada 16 Oktober selepas membidas pegawai perlawanan berhubung keputusan untuk tidak memberikan Mohamed Salah sepakan percuma.

Klopp menerima denda £30,000 selepas siasatan oleh Suruhanjaya Pengawalseliaan Bebas.

Tetapi Persatuan Bola Sepak mengambil langkah yang jarang berlaku untuk merayu keputusan itu minggu lalu, memohon hukuman yang lebih kuat.

FA kini telah mengesahkan kejayaan rayuan itu dengan larangan masuk ‘berkuat kuasa serta-merta.’

Satu kenyataan berbunyi: “Lembaga Rayuan bebas telah membenarkan rayuan FA terhadap sekatan Suruhanjaya Pengawalseliaan Bebas berhubung kes baru-baru ini melibatkan Jurgen Klopp.

“Akibatnya pengurus Liverpool FC telah digantung dari duduk di tepi padang untuk satu perlawanan berkuat kuasa serta-merta, didenda £30,000 dan diberi amaran tentang kelakuan masa depannya.”

Kad merahnya bulan lalu menandakan kali pertama Klopp dibuang padang selama tujuh tahun di Liverpool, mengejar penolong pengadil Gary Beswick selepas Salah kelihatan ditarik oleh Bernardo Silva betul-betul di hadapan beliau.

“Ia adalah salah saya tetapi ia bukan kerana ia membosankan 0-0 dan saya berdiri di sana dan menjadi gila,” kata Klopp.

‘L”Tiada alasan, saya tidak mahu alasan, ia berlaku dan ia jelas kerana semua orang melihatnya. Bahawa dia memberi saya kad merah adalah benar-benar OK.

“Hantar saya pergi, baik.

“Saya tahu tentang peranan kami di khalayak ramai dan betapa sukarnya menjadi seorang ref. Saya seorang ref lima kali seminggu dalam latihan dan anda tidak pernah melakukannya dengan betul.

“Pada akhirnya kita semua adalah manusia. Selama 99 minit dalam kes ini, ia agak sengit dan sentiasa menjadi versi sempurna diri anda sebenarnya tidak mungkin dan pada saat ini lebih sukar.”

Share Post:

Related Posts