by Azhan Mohi in
Premier League

Bos Liverpool, Jurgen Klopp telah menilai peluang Manchester United untuk memenangi gelaran Liga 2022-23 menjelang pertembungan Ahad ini.

Skuad Klopp menjadi tuan rumah Red Devils di Anfield ketika mereka cuba meneruskan usaha mereka untuk menduduki tempat empat teratas berikutan permulaan perlahan musim ini.

Liverpool di tangga keenam dengan jurang 10 mata dan tiga kedudukan lebih rendah daripada United dalam carta liga ketika pasukan bimbingan Erik ten Hag berusaha untuk bersaing dengan Arsenal dan Manchester City.

United berada dalam prestasi yang hebat sejak disambung semula musim domestik selepas Piala Dunia di Qatar dan Klopp kini telah menilai kelayakan gelaran mereka.

Pengurus Jerman, yang mengetuai Liverpool merangkul kejuaraan Liga 2019/20 berkata pada hari Jumaat: “Mereka bertukar menjadi mesin keputusan. Bola sepak teratas, jika ia tidak berjalan lancar, mereka masih mendapat keputusan.

“Mereka sedang bertarung untuk liga, tetapi sekali lagi, tidak begitu penting untuk hari Ahad, kami juga berada di sana. Kami cuba untuk menjadi yang terbaik.”

Klopp menambah: “Saya tidak terlalu memikirkan [kemenangan mereka dalam perlawanan akhir Piala Carabao]. Terkejut? Mungkin tidak.

“Bagaimana mereka tidak berjaya? Mereka benar-benar berpengalaman, mereka mempunyai kualiti dan cara bermain yang baik.

“[Mereka telah menemui] cara baharu untuk bertahan. Perbezaan dalam beberapa tahun kebelakangan ini, perbezaan yang besar, berorientasikan lelaki.

“Dengan bola, kualiti, ia bukan seperti, ‘Saya lakukan itu’, Erik tahu [Marcus] Rashford adalah bakat sebenar. Ia adalah pasukan yang sangat bagus, bagaimana mereka tidak boleh berjaya.

“Sukar, agak mustahil untuk gembira dengan sesuatu di Man United sebagai pengurus Liverpool.

“Satu keputusan ialah saya gembira untuk Rashford, dia mengalami kesukaran tahun lepas, dia tidak beraksi kerana dia mampu beraksi.

“Ini akan berubah lagi, dia bermain luar biasa, kepantasan, teknik, ketenangan di hadapan gol.”

Share Post:

Related Posts