by Azhan Mohi in
Bundesliga

Pengurus Bayern Munich Julian Nagelsmann tidak menolak perpindahan untuk penyerang Tottenham Hotspur, Harry Kane, walaupun mengakui bahawa kapten England itu akan menjadi pembelian yang ‘sangat mahal’.

Juara Jerman itu telah kehilangan Robert Lewandowski pada musim panas ini apabila penyerang Poland itu telah menyertai Barcelona dengan harga sekitar £42.5 juta.

Mereka tidak berdiam diri dalam pasaran perpindahan, membawa masuk pemain seperti Sadio Mane, Matthijs de Ligt dan Ryan Gravenberch, tetapi Bayern tidak menggantikan Lewandowski dengan penyerang tengah yang lain.

Kane akan menjadi salah satu daripada beberapa pemain yang boleh menjadi pengganti yang prolifik dan Nagelsmann kelihatan seperti dia sangat berminat untuk membawa pemain berusia 28 tahun itu ke Bavaria, walaupun dia mengakui dia mungkin terlalu mahal.

“Sangat mahal, itulah masalahnya, tetapi pemain yang cemerlang,” kata Nagelsmann dari Kane. “Salah seorang penyerang terbaik, mungkin satu daripada dua atau tiga penyerang tengah yang benar-benar boleh bermain penyerang tengah.

“Beberapa tahun lepas dia tidak bermain penyerang tengah, dia turun sedikit ke nombor 10, dia boleh bermain nombor 10 juga.

“Sangat kuat, cemerlang dengan kepalanya, ada kemungkinan dia boleh menjaringkan banyak gol dalam Bundesliga. Tetapi ia akan menjadi sukar untuk Bayern Munich, kita akan lihat apa yang akan berlaku pada masa hadapan.”

Ketua Pegawai Eksekutif Bayern, Oliver Kahn juga telah menyebut masa depan berkenaan dengan Kane, memberitahu BILD: “Dia di bawah kontrak dengan Tottenham. Sudah tentu, penyerang terbaik, tetapi itu semua impian masa depan.”

Ini bermakna gergasi Jerman itu sedang mempertimbangkan perpindahan untuk Kane pada musim panas akan datang apabila kontraknya hanya tinggal setahun lagi di Spurs.

Perjanjian kapten England di utara London itu berjalan sehingga 2024 dan harga yang dimintanya akan jatuh dengan ketara ketika dia menuju ke 12 bulan terakhir kontraknya.

Share Post:

Related Posts