by Azhan Mohi in
Premier League

Bos Roma, Jose Mourinho tidak dapat menyembunyikan rasa cemburunya terhadap kuasa berbelanja Chelsea, mengulas sedikit tentang bekas kelabnya yang membelanjakan €100 juta (£88.5 juta) untuk Mykhailo Mudryk.

Pada hari Ahad, pihak London barat mengumumkan perjanjian hebat untuk bintang Shakhtar Donetsk itu selepas bersetuju untuk membayar £62 juta di hadapan dan tambahan £26.5 juta tambahan, membuatkan Arsenal keluar dari proses itu.

Perjanjian itu meneruskan perbelanjaan menakjubkan Chelsea di bawah pemilik baharu mereka, yang kini berlegar sekitar £400 juta.

Bekas pengurus Mourinho terpaksa membuat kaitan dengan sumber yang jelas kurang di kelab semasa Roma dan dengan kasar merujuk perjanjian Chelsea untuk Mudryk apabila membincangkan pilihan terhad yang ada padanya.

Selepas menggunakan Marash Kumbulla sebagai pengganti untuk Roger Ibanez yang digantung semasa kemenangan 2-0 Roma ke atas Fiorentina, Mourinho berkata: “Untuk mendapatkan kualiti itu, kami mesti membuat pemain muda berkembang. Tahirovic mempunyai kualiti ini.

“Kami memerlukan pemain pertahanan yang boleh menghantar bola dengan lebih baik di luar pertahanan dan Kumbulla mungkin adalah orang yang melakukan yang terbaik, tetapi kami memerlukan Ibanez kerana kepantasan dan keazamannya.

“Kami perlu mencari penyelesaian, kami tidak boleh membeli Mudryk dengan harga €100 juta!”

Dia menyambung: “Saya tidak mengharapkan sesiapa pun akan tiba. Pengarah [Tiago Pinto] sangat jujur ​​dan langsung, dia berkata dalam temu bual yang biasanya tidak suka didengar oleh jurulatih.

“Jurulatih sentiasa mahu mendengar kami mempunyai banyak wang, boleh membeli pilihan a, b, c, d, membina pasukan yang luar biasa. Itulah impian.

“Saya bekerja di kelab dengan dana yang hampir tidak terhad. Terdapat lebih banyak kelab pada masa kini yang sesuai dengan profil itu, tetapi ia bukan profil kami. Kami bekerja, kami memberikan yang terbaik, kami bekerja dengan ciri-ciri yang kami ada.”

Mudryk menandatangani kontrak lapan setengah tahun apabila dia menyertai Chelsea dan diperkenalkan kepada peminat di Stamford Bridge pada hari Ahad sebelum kemenangan mereka ke atas Crystal Palace.

Mereka telah membelanjakan £35 juta untuk pemain pertahanan Benoit Badiashile bulan ini, serta membayar sekitar £15 juta untuk mengambil Joao Felix secara pinjaman sehingga akhir musim, dan terdapat khabar angin bahawa mereka masih mahukan lebih banyak pemain.

Share Post:

Related Posts