by klasikko in
Premier League

Chelsea tidak dapat mencapai persetujuan dengan pemain tengah, Jorginho semasa rundingan awal perlanjutan kontrak.

Menurut laporan baru-baru ini daripada Evening Standard, The Blues tidak sabar untuk mengikat pemain Itali itu dengan perjanjian baharu tetapi perlu menambah baik tawaran pembukaan mereka.

Dengan kontrak berbaki kurang daripada 12 bulan, dapat difahami mengapa kelab London itu bimbang bahawa arkitek tengah itu akan meninggalkan Stamford Bridge secara percuma.

Andreas Christensen dan Antonio Rudiger masing-masing menyertai Barcelona dan Real Madrid pada musim panas secara percuma selepas perjanjian mereka tamat.

Bagi mengelakkan senario berulang, Chelsea perlu bertindak pantas kerana pemain berhak untuk berunding atau meninggalkan kelab secara percuma mulai Januari nanti.

Meskipun telah mengadakan perbincangan awal, Chelsea sudah mengibarkan bendera putih.

Difahamkan mereka telah menawarkan perjanjian baharu kepada Jorginho, The Blues gagal menawarkan kenaikan gaji kepada pemain tengah itu yang bermakna dia akan kekal memperoleh pendapatan sekitar £120,000 seminggu.

Sebagai tindak balas kepada tawaran mengecewakan The Blues, pemenang Kejohanan Eropah musim panas lalu telah meminta kenaikan gaji sebanyak 25% yang meningkat sekitar £150,000.

Peminat kini perlu menunggu untuk melihat sama ada kelab mereka mematuhi tuntutan pemain berusia 30 tahun itu ataupun tidak.

Share Post:

Related Posts