by klasikko in
Premier League

Pemain baru Arsenal, Jorginho dilaporkan mungkin berada dalam barisan untuk membuat penampilan sulung bersama kelab menentang Everton hujung minggu ini tetapi bergantung kepada beberapa faktor.

Pemain Itali itu baru sahaja menyertai Gunners dari saingan Chelsea, tetapi sebahagian besarnya dijangkakan bahawa dia hanya akan memainkan peranan sandaran dalam skuad Mikel Arteta.

Jadi tidaklah terlalu menghairankan untuk melihat Evening Standard melaporkan bahawa Jorginho mungkin akan turun dalam penampilan sulung Arsenal andai Thomas Partey tidak cukup cergas untuk beraksi.

Laporan itu juga menambah bahawa Arsenal perlu mendaftarkan Jorginho sebagai pemain baharu tepat pada masanya untuk perlawanan itu, walaupun nampaknya tidak mustahil akan berlaku.

Arsenal menghadapi perlawanan yang sukar kerana Everton akan bermain perlawanan pertama mereka di bawah pengurus baharu, Sean Dyche.

Itu pastinya akan melonjakkan semangat pemain dan peminat selepas prestasi mereka yang agak teruk sepanjang musim ini.

Walaupun Arsenal pastinya akan menjadi pilihan utama, keputusan mengejut tidak boleh dijangka dengan Goodison Park tidak pernah menjadi venue yang mudah untuk pasukan lawan.

Share Post:

Related Posts