by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain baru Arsenal, Jorginho telah mendedahkan dia telah melihat sisi berbeza rakan sepasukan barunya Granit Xhaka sejak menyertai The Gunners.

Bekas bintang Chelsea itu menandatangani kontrak bersama pendahulu Premier League itu semasa penghujung perpindahan Januari setelah dianggap lebihan kepada keperluan oleh Graham Potter.

Kecederaan kepada Thomas Partey telah memberi peluang kepada pemain antarabangsa Itali yang berpengalaman itu untuk menarik perhatian serta-merta dan dia telah merebut peluang itu dengan mengagumkan.

Jorginho telah membentuk perkongsian yang menjanjikan dengan musuh lamanya Xhaka yang telah matang menjadi salah seorang pemimpin dan pemain paling berpengaruh dalam pasukan Mikel Arteta yang baru muncul.

“Ya, saya gembira, kami pernah bergaduh di atas padang sebelum ini tetapi di luar padang dia seorang yang sangat baik dan kami ketawa sekarang,” Jorginho memberitahu beIN sports apabila ditanya mengenai hubungannya dengan Xhaka.

“Di luar padang saya bertanya kepadanya di mana saya boleh pergi makan malam di sekitar sini dan dia menempah untuk saya dan tidak membenarkan saya membayar jadi terima kasih banyak untuk itu.

“Dia seorang lelaki yang sangat baik dan saya gembira saya dapat melihat bahagian lain dari dirinya ini.”

Awal minggu ini, Jorginho mendedahkan dia mengambil peluang untuk bersama Arteta dan bersaing untuk gelaran liga dengan peluangnya untuk memaksa kembali ke rancangan Potter dengan kemungkinan yang jauh.

Dia memberitahu DAZN: “Ini salah satu sebab, pastinya.

“Dia menghubungi saya dan semuanya sangat pantas, kami membuat perjanjian dalam masa kurang daripada 48 jam. Saya telah bercakap dengan Chelsea dan saya tahu saya bukan lagi sebahagian daripada rancangan mereka. Saya mahu maju dalam kerjaya saya dan projek Arsenal sesuai dengan saya.

“Ia adalah pasukan muda yang bermain bola sepak yang bagus dan sesuai dengan ciri saya. Saya mempertimbangkan setiap senario dan membuat keputusan. Kadang-kadang anda mesti menerima apabila anda berada di luar projek dan perkara itu akan berakhir.”

Share Post:

Related Posts