by Azhan Mohi in
Premier League

Ejen Jorginho mengesahkan bahawa Chelsea telah menawarkan kontrak baharu kepada pemain tengah itu, walaupun dia akan tergoda dengan kembali ke bekas kelab Napoli.

Kontrak semasa pemain antarabangsa Itali itu akan tamat pada penghujung musim dan The Blues berminat untuk mengekalkannya kerana dia kekal sebagai pemain berpengaruh di bawah Graham Potter.

Pemain berusia 31 tahun itu membuat penampilan ke-13 Liga musim ini minggu ini ketika Chelsea menewaskan Bournemouth 2-0, mengetuai pasukan di Stamford Bridge.

Perjanjian baharu telah ditawarkan untuk mengekalkannya di London barat, dan nampaknya senario yang paling berkemungkinan ialah dia akan menandatanganinya, tetapi ejen Jorginho pastinya telah mengepakkan bulu matanya di kelab yang dia tinggalkan pada 2018.

“Jorginho akan tamat tempoh pada 30 Jun, kami mempunyai tawaran pembaharuan dan kami akan memberi keutamaan kepada Chelsea,” kata Joao Santos kepada TMW.

“Naples mewakili rumah kami di Itali, [pengarah sukan, Cristiano] Giuntoli sangat menghargai pemain itu, bagi kami ia adalah tempat yang istimewa.

“Jika ada minat baru, kami akan gembira, bagaimanapun, pada masa ini Napoli tidak mempunyai sebarang hubungan dengan kami.”

Jorginho jelas memastikan pilihannya terbuka buat masa ini, tetapi telah bercakap mengenai pengurus baharu Potter dan apa yang dia cuba capai di Chelsea.

“Dia sangat baik, walaupun dari luar kelihatan seperti dia tidak,” katanya kepada Sky Sports mengenai bosnya.

“Dia seorang yang baik, seorang yang bekerja keras dan bagi saya dia sangat bersedia, dia mempunyai idea sendiri, sangat jelas, dan dia mewujudkan hubungan baik ini dengan pemain berdasarkan kepercayaan dan komunikasi.

“Saya rasa dia berada di landasan yang betul untuk melakukannya dengan baik.”

Share Post:

Related Posts