by klasikko in
Premier League

Pemain tengah Liverpool, Jordan Henderson bercerita tentang pertengkarannya dengan bekas rakan sepasukan, Luis Suarez semasa mereka bersama di Liverpool.

Pemain tengah itu mendedahkan kepada Jamie Carragher pada 2019 bahawa Suarez mengecewakannya semasa sesi latihan dan dia merasakan bahawa dia tidak cukup bagus.

Henderson mendedahkan bahawa dia hilang sabar dan bersedia untuk membunuh penyerang itu.

Suarez terkenal dengan kontroversi di atas padang yang menyebabkan dia sungguh dibenci di kalangan pemain dan peminat pasukan saingan.

Pemain Uruguay itu mempunyai cara untuk mencetuskan babak panas dan Henderson mengalaminya secara langsung semasa sesi latihan di Liverpool.

Bagaimanapun, kapten Liverpool itu mendedahkan bahawa kedua-duanya memperbaiki keadaan sejurus sesi latihan.

Sebaliknya, mereka berdua menikmati hubungan yang baik semasa bekas penyerang Liverpool itu berada di Anfield.

“Saya cuba melakukan yang terbaik yang saya boleh lakukan. Sebagai pemain bola sepak, terdapat kritikan dan orang meragui anda sepanjang masa,” katanya kepada Jamie Carragher pada 2019.

“Ketika itu, saya masih pemain muda dan ada satu atau dua perkara yang Luis lakukan dalam latihan yang saya tidak suka.

“Ia membuatkan saya rasa saya tidak cukup bagus untuk berada dalam pasukan yang sama dalam latihan.

“Tangannya diangkat dan berkata ‘apa yang dia lakukan?’, seperti saya tidak sepatutnya berada di sana.

“Itu benar-benar menyakitkan saya. Dia melakukannya tiga kali dan kemudian saya hilang sabar. Saya bersedia untuk membunuhnya.

“Sejak itu, saya mempunyai hubungan yang baik dengan Luis. Perlawanan seterusnya saya mencipta golnya.

“Dia cemerlang bersama saya selepas itu dan saya sangat rapat dengannya. Dia adalah seorang lagi pemain bintang yang saya pelajari.”

Suarez merupakan ayam tambatan Liverpool semasa berada di kelab itu dan persembahan luar biasa beliau pada musim 2013/14.

Dia hampir membantu The Reds mengenggam kejuaraan tetapi kebangkitan saat akhir dari Manchester City membantutkan hasratnya.

Share Post:

Related Posts