by Azhan Mohi in
Premier League

Pemain pertahanan Liverpool, Joe Gomez berkata, dia tertarik dengan khabar angin perpindahan ke kelab luar, tetapi berkata keutamaannya adalah sentiasa menandatangani kontrak dengan Liverpool selepas bersetuju dengan perjanjian awal bulan ini.

Pemain pertahanan itu meletakkan pen di atas kertas mengenai apa yang dikatakan kelab itu sebagai kontrak ‘jangka panjang’ baharu sebelum The Reds menuju ke Thailand dan Singapura untuk pusingan Asia jelajah pramusim mereka, dengan pelbagai laporan menunjukkan bahawa perjanjian itu berlangsung sehingga 2027.

Gomez pertama kali menyertai Liverpool pada 2015 apabila pengurus sebelum Jurgen Klopp, Brendan Rodgers masih bertanggungjawab, dan membuat beberapa penampilan pertamanya untuk kelab itu sebagai bek kiri.

Sejak itu, dia kebanyakannya muncul sebagai pemain tengah, dan merupakan bahagian penting dalam pasukan yang memenangi Liga pada 2020, membuat 28 penampilan.

Baru-baru ini kemajuan Gomez telah disekat oleh kecederaan dan ketibaan rakan pertahanan Ibrahima Konate dari RB Leipzig. Dalam dua kempen yang lalu, dia telah membuat jumlah gabungan hanya 15 penampilan Liga, dengan majoriti musim lalu datang di bek kanan sebagai pemain gantian kepada Trent Alexander Arnold.

Perkara itu bermakna khabar angin berterusan tentang masa depannya, dan pemain berusia 25 tahun itu mengakui bahawa spekulasi yang mengaitkan dengan perpindahan ke Real Madrid juara Liga Juara-Juara UEFA 14 kali adalah memuaskan tetapi dia sentiasa berazam untuk kekal bersama. The Reds.

“Saya tidak boleh mempertikaikan saya mendengar khabar angin ini, tetapi sehingga perkara menjadi konkrit dengan wakil saya, saya menerima semuanya dengan secubit garam,” katanya kepada Liverpool ECHO. “Sebarang minat adalah sesuatu yang menarik.

“Tetapi saya tidak benar-benar melihatnya sebagai gangguan kerana sehingga saya membuat keputusan saya, bunyi luaran hanya sekadar luaran. Sebaik sahaja saya memahami apa yang saya mahu lakukan, tandatangan saya ialah saya memahami cabaran dan mahu menyahutnya.”

Bagi Gomez, idea untuk meninggalkan Liverpool pada musim panas ini terlalu sukar diterima, dan dia bertekad untuk memperjuangkan tempatnya kembali dalam kesebelasan utama.

“Saya boleh faham mengapa orang akan fikir saya akan mempertimbangkan untuk meneruskan, pastinya,” tambah Gomez. “Ia jelas dari usia saya sekarang dan berdasarkan peluang saya pada masa lalu, pasti masih ada keputusan untuk saya buat.

“Saya rasa anda boleh melihatnya sebagai persimpangan jalan, tetapi bercakap dengan kelab, saya tahu ia adalah keputusan penting untuk saya buat. Pada asasnya, peluang yang saya ada di sini dan platform serta peluang untuk berada di kelab ini adalah satu yang sukar untuk ditinggalkan. Pada asasnya, saya menerima hakikat bahawa saya perlu menyahut cabaran itu.”

Share Post:

Related Posts