by klasikko in
Premier League

Bekas bintang Chelsea, Joe Cole telah menamakan pengurus Real Madrid, Carlo Ancelotti sebagai pelantikan ideal untuk The Blues bagi membantu mereka mengharungi tempoh sukar ini.

Graham Potter baru-baru ini dipecat sebagai pengurus Chelsea, dengan Frank Lampard kembali ke Stamford Bridge dalam peranan sementara sehingga akhir musim.

Bagaimanapun, ia telah menjadi malapetaka buat Lampard setakat ini, dengan Chelsea tewas kesemua empat perlawanan sejak dia mengambil alih.

Cole kini menantikan perlantikan tetap yang menjanjikan kejayaan.

Bekas pemain England itu mahu melihat The Blues membawa kembali Ancelotti, yang melakukan kerja yang baik dalam tempoh kedua mengendalikan Real Madrid.

Sementara itu, dia juga pernah memenangi kejuaraan berganda Liga Perdana Inggeris dan Piala FA pada musim pertamanya di barat London pada musim 2009/10.

Ia masih harus dilihat jika bos dari Itali itu akan terpikat dengan kerja membina semula sukar yang diperlukan dengan skuad Chelsea ini.

Tetapi, nampaknya Cole yakin bahawa dia boleh menjadi apa yang diperlukan kelab sekarang.

“Saya menyukai Carlo,” kata Cole kepada BT Sport.

“Dia sebenarnya salah seorang yang saya fikir mungkin ada dalam senarai untuk kembali ke sini.

“Jika anda mahu pengurus menenangkan kelab dan membinanya semula, dia mungkin menyukai cabaran itu.

“Real Madrid mungkin gila untuk melepaskannya jika dia tidak memenangi Liga Juara-Juara.

“Saya tidak tahu mengapa anda (Rio Ferdinand) memandang saya seperti itu – ia Real Madrid, bukan? Carlo, mohon pulang (ke Chelsea).”

Share Post:

Related Posts