by Azhan Mohi in
Premier League

Joe Cole berkata ‘tiada apa yang penting’ telah dicapai oleh Arsenal dan telah menyokong Chelsea untuk menamatkan musim ini lebih tinggi daripada pendahulu Liga semasa.

Skuad kendalian Mikel Arteta hanya tewas sekali musim ini dan berada di hadapan dua mata di puncak liga, 10 mata di depan pasukan Graham Potter di Chelsea menjelang pertemuan mereka di Stamford Bridge pada hari Ahad.

Walaupun bekas pemain sayap Blues Cole adalah peminat besar Mikel Arteta dan kerja yang telah dilakukannya di Arsenal musim ini, dia tidak yakin mereka boleh mengekalkan prestasi mereka dan merasakan Chelsea boleh merapatkan jurang.

“Kami perlu berhati-hati dengan apa yang berlaku di Arsenal kerana tiada apa yang membuahkan hasil setakat ini,” kata Cole kepada The Sun.

“Arsenal telah menetapkan standard yang tinggi untuk diri mereka sendiri.

“Saya suka apa yang mereka lakukan. Saya seronok menonton Arsenal bermain, yang sudah lama saya tidak katakan.

“Saya suka Mikel Arteta dan apa yang dia lakukan, bagaimana dia menubuhkan pasukan dan saya suka pemain muda.

“Tiada apa-apa yang penting telah dicapai di Arsenal setakat ini dengan standard tinggi mereka, tetapi mereka berada di jalan yang betul.

“Chelsea telah berjuang pada tahap yang berbeza sejak 20 tahun lalu. Kita harus berkata demikian.

“Chelsea adalah pasukan paling berjaya di negara ini sejak 20 tahun lalu.

“Saya masih merasakan Chelsea mampu bersaing dan mengatasi Arsenal tidak lama lagi.”

Chelsea akan beraksi tanpa kedua-dua bek sayap pilihan pertama mereka – Reece James dan Ben Chilwell – untuk lawatan Arsenal, dengan Potter berdepan sedikit kritikan atas kecederaan yang dialaminya.

Kecederaan paha Chilwell ‘meletus’ menentang Dinamo Zagreb pada malam Rabu dalam apa yang secara efektifnya adalah perlawanan tidak penting, dengan Chelsea sudah memenangi kumpulan, tetapi Cole telah mempertahankan pemilihan pasukan Potter dan merasakan bek kiri itu mungkin memerlukan masa permainan.

Dia menjelaskan: “Saya telah melihat hujah itu, dan saya tidak menyukainya. Apabila anda bermain di tahap yang dimainkan oleh Chelsea, adalah sangat mudah untuk mengkritik pengurus yang memilih pemain pada bila-bila masa.

“Terdapat begitu banyak perkara di sebalik tabir, kita tidak tahu apa keadaannya. Dia boleh mendapat manfaat daripada permainan itu.”

Share Post:

Related Posts