by Azhan Mohi in
Premier League

Jesse Lingard adalah ‘seorang yang gagal’ yang telah ‘tidak menghormati’ Manchester United, menurut bekas pertahanan Red Devils, Paul Parker.

Lingard meninggalkan Old Trafford pada musim panas ini untuk menamatkan karier selama 22 tahun bersama United, setelah membuat 232 penampilan untuk kelab itu di semua pertandingan.

Musim terakhir pemain tengah menyerang itu untuk United berakhir dengan bencana apabila dia disisihkan oleh kedua-dua Ole Gunnar Solsjaker dan Ralf Rangnick pada 2021-22 dan tidak mendapat perlawanan selepas kembali daripada tempoh pinjaman yang mengagumkan di West Ham.

Lingard juga telah dinafikan ucapan selamat tinggal yang penuh emosi dalam perlawanan terakhir United di tempat sendiri musim ini dan kemudiannya mengecam kelab mengenai cara mereka mengendalikan pemergiannya.

“Saya tidak tahu apa masalahnya, sama ada politik atau apa sahaja. Saya masih belum mendapat jawapan sehingga hari ini,” Lingard, yang kini bermain untuk pasukan Nottingham Forest, memberitahu The Telegraph.

“Saya tak tanya pun. Saya lebih suka seseorang kerana menghormati saya berada di sana selama ini memberitahu saya, ‘Inilah sebabnya anda tidak bermain,’ tetapi saya tidak pernah faham itu.

“Ia adalah janji palsu. Saya berlatih bersungguh-sungguh dan saya tajam, saya bersedia untuk bermain… Apabila anda bekerja keras dalam latihan dan tidak bermain pada penghujungnya, ia sangat mengecewakan.”

Parker kini telah membidas pemain berusia 30 tahun itu mengenai komen tersebut ketika dia memberitahu BonusCodeBets: “Jesse Lingard tidak dihormati sama sekali di Man United dan untuk dia mengatakan itu adalah salah sama sekali.

“Dia adalah anak tempatan dan kini dia tidak menghormati kelab daripada melihat dirinya di cermin.

“Jesse tidak cukup bagus untuk bermain untuk Man United dan dia perlu mengakuinya daripada datang dengan tuduhan mengenai kelab itu.

“Dan secara jujur, bercakap tentang politik sebagai sebab mengapa dia gagal adalah sampah.

“Anda tidak boleh menggunakan ayat itu apabila bercakap tentang bola sepak dan jika dia benar-benar mahu bercakap politik dia harus pergi dan bercakap dengan Gary Neville.

“Suatu hari nanti dia diharapkan cukup matang untuk melihat bahawa dia tidak menghormati kelab dengan meletakkan ini di akhbar dan kemudian harus meminta maaf kepada kelab dan peminat.”

Share Post:

Related Posts