by Azhan Mohi in
Premier League

Bintang West Ham, Jarrod Bowen telah mendedahkan dia mencontohi permainannya daripada Bukayo Saka dari Arsenal dan Mohamed Salah dari Liverpool.

Bowen telah mencatatkan 11 gol dan tujuh assist musim ini dan bercakap mengenai pengaruh terbesarnya untuk tampil lebih baik di atas padang.

The Hammers menang menentang AZ Alkmaar ketika mereka mahu menjadi pemenang kedua dalam UEFA Conference League itu selepas pasukan Jose Mourinho, Roma menjulang trofi musim lalu.

Bowen, 26, yang mempunyai empat kap untuk England, telah diilhamkan oleh rakan-rakan sayap Saka dan Salah dan kejayaan masing-masing di Arsenal dan Liverpool.

Ditanya tentang pemain yang mana dia sedang memodelkan permainannya, Bowen berkata: “Saya masih fikir Salah.

“Dia telah menjaringkan 30 gol, dan orang masih mengatakan dia mengalami musim yang buruk. Saya fikir untuk angka yang dia hasilkan secara konsisten sejak dia berada di Premier League, dia masih di sana.

“Tetapi saya juga fikir Bukayo juga di Arsenal. Saya mendapat penghormatan bermain dengannya untuk England dan saya melihat betapa bagusnya dia.

“Musim ini dia sangat fenomenal. Kedua-dua itu adalah untuk saya untuk nombor yang mereka hasilkan dan kualiti yang mereka mainkan.”

Sementara itu, rakan sepasukan Bowen di West Ham, Declan Rice, mungkin dalam perjalanan ke Arsenal pada musim panas.

The Gunners sangat dikaitkan dengan perpindahan untuk Rice walaupun mereka kini tidak sepadan dengan penilaian West Ham terhadap pemain itu.

Share Post:

Related Posts