by klasikko in
Premier League

Bekas pemain tengah Arsenal, Jack Wilshere telah membincangkan kemungkinan Gunners menandatangani Cristiano Ronaldo dari Manchester United.

Wilshere menegaskan dia tidak mahu Ronaldo berada di Arsenal, walaupun apa yang mungkin dikatakan oleh selebriti yang meminati Gunners iaitu Piers Morgan mengenainya.

Dia percaya bahawa pengurus Mikel Arteta juga tidak mahukan pemain veteran Portugal itu.

Masa depan Ronaldo di Man Utd berada dalam keraguan yang serius pada masa ini selepas pengakuan jujur dalam temu bual dengan Morgan di TalkTV.

Fabrizio Romano telah mencadangkan ia kini kelihatan semakin berkemungkinan bahawa tempohnya sudah berakhir di Old Trafford.

Wilshere berpendapat masih ada sesuatu yang Ronaldo akan tawarkan jika dia datang ke Arsenal.

Tetapi secara keseluruhan dia bersetuju dengan rakan pakar talkSPORT, Darren Bent bahawa ia bukan langkah yang tepat.

Wilshere baru-baru ini mengambil peranan sebagai jurulatih bersama pasukan remaja Arsenal.

Mudah untuk membayangkan bahawa pemain muda yang bekerja dengannya boleh berguru daripada cara Ronaldo mengendalikan kecergasan dan dietnya.

Pemain berusia 37 tahun itu mempunyai kerjaya yang hebat, walaupun dia menghadapi masa yang sukar musim ini dan masih ramai lagi pemain bola sepak yang patut mencontohi pelbagai aspek permainannya.

Bagaimanapun, Arsenal kelihatan dalam prestasi terbaik sekarang dan tiada gunanya mengambil risiko menjejaskan persembahan baik itu dengan pemain seperti Ronaldo.

Share Post:

Related Posts