by Azhan Mohi in
Premier League

Penyerang Brentford, Ivan Toney telah mendedahkan rasa kagumnya terhadap Arsenal dan juga mengesahkan bahawa dia adalah penyokong Liverpool.

Toney telah mencatatkan 68 gol dan 21 assist dalam 124 perlawanan untuk Brentford dan telah lama dikaitkan dengan perpindahan ke kelab yang lebih besar.

Walau bagaimanapun, sebarang harapan untuk perpindahan telah terjejas apabila Toney dikenakan larangan berpanjangan kerana bertaruh pada bulan Mei.

Toney tidak dibenarkan bermain lagi sehingga 17 Januari tahun depan dan telah dilarang daripada latihan bersama Brentford sehingga 17 September.

Semasa dia digantung, Toney telah bercerita tentang cintanya kepada Arsenal dan Liverpool.

“Ya, [saya] peminat Liverpool,” kata pemain berusia 27 tahun itu kepada The Diary podcast CEO.

“Saya telah menjadi peminat Liverpool sepanjang hidup saya, tetapi dari kecil saya suka Arsenal, saya suka menonton Arsenal dan cara mereka bermain dan jenis peminat yang bersemangat. Tetapi, ya, peminat Liverpool – budak Liverpool di hati.”

Sementara itu, Toney berkata dia kini berada dalam ‘penjara bola sepak’ kerana larangannya selama lapan bulan dan telah mempersoalkan masa pertuduhan yang dikenakan terhadapnya.

“Secara peribadi, saya rasa ia adalah masa yang agak meragukan apabila mereka memutuskan untuk mengeluarkan semuanya, dan kemudian apabila mereka benar-benar menangani situasi itu pada penghujung musim, saya rasa, ‘mengapa anda membawanya keluar kemudian?’,” tambah Toney.

“Ya, saya dilarang sekarang, tetapi hukuman terbesar ialah saya terlepas Piala Dunia, secara peribadi. Saya berasa lebih terluka dan sedih sepanjang masa, seperti ada orang yang ingin meminta saya pada masa itu untuk menghalang saya bermain untuk England.”

Share Post:

Related Posts